17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSlatina: Selecţie naţională pentru slujbe în Danemarca şi Portugalia

Slatina: Selecţie naţională pentru slujbe în Danemarca şi Portugalia

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în luna aprilie, în municipiul Slatina, prin reţeaua Eures, o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca şi Portugalia. Astfel, firme din aceste ţări îşi vor trimite reprezentanţi la Slatina pentru a intervieva direct candidaţii. Târgul de joburi va avea loc în prima săptămână a lunii aprilie.
Angajatorii străini vor oferi un număr de 50 de locuri de muncă strict pentru lucrători în agricultură, respectiv culegători de mazăre. Persoanele interesate să participe la eveniment trebuie să ândeplinească următoarele condiţii:
– să aibă minimum 18 ani împliniţi
– trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului
– să fie apţi pentru muncă grea indiferent de climă
– să cunoască limba engleză măcar la nivel mediu.
Culegătorii de mazăre vor lucra în Portugalia în perioada 15 aprilie – 10 iunie şi între 1 septembrie – 20 decembrie; respectiv în Danemarca în perioada 10 iunie – 1 septembrie.
Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Lucrătorii vor avea ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi: astfel, pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc.

Doar persoanele selectate prin CV vor fi acceptate la Bursă Angajatorii străini oferă şi alte beneficii în afară de cele salariale.
Astfel, în Portugalia, cazarea se va face fie la hotel, fie în apartamente prevăzute cu bucătărie, toalete şi duş. Costul pentru cazare/electricitate este de 3-6 euro/zi.
În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare. Bucătăria, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi Internet sunt deopotrivă disponibile. Taxa de cazare pe lucrător/zi este între 4-8 euro Transportul dus-întors România – Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului.

În Portugalia, transportul de la locul de cazare până la locul de muncă este gratuit. În Danemarca, pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

Programul de lucru va fi de şase zile/săptămână, programul de muncă începând devreme dimineaţa şi terminându-se în jurul prânzului. Persoanele care vor să se înscrie şi să participe la Bursa locurilor de muncă de la Slatina pentru munca în Danemarca şi Portugalia trebuie să trimită un CV model EUROPASS completat în limba engleză – cu poză inclusă, la adresa de e-mail: [email protected]. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.greenpeas.dk. Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin e-mail de către angajator. Selecţia propriu-zisă va avea loc în prima săptămână a lunii aprilie a.c., în municipiul Slatina, într-un loc ce va fi comunicat doar persoanelor selectate prin intermediul CV-urilor. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Tot cu acelaşi prilej, detaliile referitoare la data precisă, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Termenul limită pentru expedierea CV-urilor este 3 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS