21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRitualuri care vă ajută să aveţi un ten impecabil

Ritualuri care vă ajută să aveţi un ten impecabil

Unul dintre secretele frumuseţii femeilor este un ten sănătos şi strălucitor, pe care oricine îl poate avea, dacă îşi îngrijeşte pielea „ca la carte“, potrivit unui articol publicat pe site-ul avantaje.ro. Oricât ar fi de bine realizat, un machiaj nu poate concura niciodată cu un ten care transmite sănătate prin toţi porii. Sunt însă destul de puţine doamne şi domnişoare care mai urmează cu rigurozitate ritualuri de înfrumuseţare dedicate în exclusivitate tenului. Din păcate, stresul cotidian, ritmul de viaţă agitat şi lipsa de timp nu mai permit femeilor să se îngrijească, însă toate îşi doresc un ten strălucitor, lipsit de riduri, cu o culoare sănătoasă.

Odată cu trecerea timpului, cele mai mari provocări în îngrijirea feţei sunt pierderea fermităţii pielii, deci apariţia a tot mai multe riduri, la care se adaugă pigmentarea, apariţia petelor date de vârstă sau a roşeţii. Tocmai de aceea, se recomandă folosirea unor produse de îngrijire de calitate, care să compenseze pierderea colagenului şi elastinei din piele.
Primul pas spre un ten perfect este alegerea produselor potrivite, adaptate nevoilor pielii. Cea mai bună recomandare în acest sens vine de la un medic dermatolog, deci nu ezitaţi să cereţi sfatul unui specialist.
După ce aţi ales ceea ce vă trebuie, înarmaţi-vă cu perseverenţă şi, indiferent de oboseală, de stres sau de lipsă de timp, rezervaţi-vă câteva minute în fiecare dimineaţă şi seară pentru un nou început.

Ritualul de dimineaţă

După ce vă treziţi şi vă învioraţi, începeţi ritualul de îngrijire, spălându-vă faţa cu apă călduţă – nu rece ca gheaţa, nu fierbinte. Dacă aveţi tenul mixt, pentru satisfacţie şi rezultate imediate este recomandat să renunţaţi la săpunul obişnuit şi să vă spălaţi faţa folosind un produs special pentru curăţarea tipului dumneavoastră de ten. Tenul gras nu trebuie degresat cu soluţii alcoolice sau cu săpun, pentru că îşi va reface sebumul, iar acest lucru se va întâmpla cu atât mai repede cu cât mai insistent veţi agresa pielea.
După ce v-aţi spălat faţa, ştergeţi-vă prin tamponare uşoară cu prosopul, nu frecaţi tenul cu îndârjire.
Următoarea etapă în pregătirea tenului pentru ziua care abia a început este să vă tamponaţi faţa cu loţiunea tonică pe care o folosiţi şi seara, apoi întindeţi crema hidratantă cu gesturi ascendente, în sens invers celui de formare a ridurilor. În cazul în care vă îngrijoraţi că acest proces s-ar putea să vă „fure“ din timpul preţios de dimineaţă puteţi sta liniştită – nu durează mai mult de un minut.

Protejaţi-vă tenul în timpul zilei

Protecţia solară a tenului este indicată de-a lungul întregului an, nu doar în sezonul rece. Dacă vara sunt recomandate produsele cu factor de protecţie peste 30, în iarna este suficient să folosiţi produse cu SPF 15. În plus, în zilele de iarnă cu soare puternic, trebuie să folosiţi ochelari de soare. Nu numai că vă feresc ochii de lumina intensă, ci au rol protector şi pentru pielea delicată din jurul ochilor, acolo unde ridurile trădează cel mai uşor vârsta.

Atenţie la pielea cu probleme

Există multe femei care au ten cu probleme – multe doamne şi domnişoare au tenul sensibil, cuperozic, acneic sau excesiv de uscat – iar această „problemă“ are nevoie de atenţie specială. Cereţi sfatul unei cosmeticiene sau, la nevoie, al unui dermatolog. Urmaţi consecvent indicaţiile primite, folosiţi produsele recomandate şi nu le schimbaţi numai de dragul schimbării. Dacă aveţi senzaţia că produsele de îngrijire a tenului nu vă ajută suficient, mergeţi din nou la specialist şi stabiliţi împreună ce trebuie schimbat.

Îngrijirea de seară

Nu mergeţi niciodată la culcare fără să vă demachiaţi – indiferent dacă v-aţi machiat în ziua respectivă sau nu. La ora la care vă pregătiţi să vă odihniţi, acest lucru ar putea părea o corvoadă, dar neplăcute vor fi şi dimineţile când veţi constata cât de obosit şi încărcat este tenul.
Aplicaţi în fiecare seară o loţiune tonică, de preferat din aceeaşi gamă cu demachiantul, pentru că gamele de produse cosmetice sunt concepute pe principiul compatibilităţii şi al complementarităţii de acţiune. Veţi simţi imediat câtă nevoie avea tenul dumneavoastră de reconfortare şi hidratare instantanee, iar rezultatele se vor simţi.
În fine, folosiţi întotdeauna o cremă de noapte hidratantă. Ţesuturile, inclusiv cele epiteliale, se refac mult mai intens în timpul somnului, asimilând mai eficient substanţele nutritive, prin urmare tenul trebuie „hrănit“ şi în timpul somnului, pentru ca dimineaţa să fie curat, sănătos şi strălucitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS