MAE: Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români asupra faptului că pe drumurile din Republica Bulgaria se circulă în condiții de iarnă.
Este recomandat ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Potrivit informaţiilor făcute publice de către Agenția de Infrastructură Rutieră din Bulgaria, în această perioadă sunt închise traficului rutier trecătorile Zlatishki, Varbishki, Troianski, Tvardishki (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Liulinski (pentru mijloacele de transport marfă), Aitoski (pentru mijloacele de transport peste 20 tone), Vratnik (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Shipka (pentru mijloacele de transport peste 10 tone până la 31.03.2014), Petrohan (mijloacele de transport marfă să nu aibă remorci sau semiremorci).

Temporar, pe întreg teritoriul regiunii Silistra este interzisă circulația pentru toate mijloacele de transport peste 10 tone.

Cetăţenii români aflaţi în trafic pe teritoriul Bulgariei şi care se confruntă cu probleme deosebite, sunt sfătuiţi să apeleze telefonul de urgenţă 112.

MAE recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul acestui stat sau care tranzitează Bulgaria să nu pornească la drum fără a consulta site-urile de specialitate. De asemenea, MAE recomandă atât consultarea Ghidului de călătorie pentru iarnă, pus la dispoziţia cetăţenilor în luna decembrie, 2013, cât şi a pliantului şi a spotului aferente acestuia.


Comenteaza acum

Alte stiri

Top