16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru a vă feri de durerea de spate

Sfaturi pentru a vă feri de durerea de spate

Durerea de spate este una dintre problemele cu care se confruntă multe persoane, în special cele a căror activitate zilnică implică foarte mult timp petrecut pe scaun, la birou.
Potrivit unui articol publicat de Men’s Health, citat de site-ul ziare.com, soluţiile pentru a atenua şi chiar a scăpa de această durere sunt la îndemâna oricui şi constau în exerciţii fizice simple şi uşor de efectuat.
Durerea simţită în zona inferioară a spatelui îi afectează în special pe cei care lucrează mult la birou şi stau pe scaun. Specialistul Stuart McGill, de la Universitatea din Waterloo, Ontario (Canada), susţine că o astfel de problemă poate fi rezolvată prin „antrenarea“ muşchilor spatelui, pentru ca aceştia să fie puternici cât de mult timp posibil. McGill afirmă că muşchii spatelui trebuie „antrenaţi“ în aşa fel încât să fie capabili să susţină această regiune a corpului în timpul oricărei activităţi.
Alt grup de cercetători, de data aceasta din Finlanda, a constatat faptul că bărbaţii care nu au o rezistenţă suficientă a muşchilor din zona inferioară a spatelui sunt de trei-patru ori mai predispuşi riscului de a avea probleme cu spatele decât cei care au muşchi rezistenţi în această zonă a corpului.
Din cauza lipsei de rezistenţă, postura este şi ea influenţată, ceea ce poate exercita o presiune suplimentară asupra vertebrelor. În plus, specialiştii susţin că şi muşchii abdominali trebuie întăriţi pentru a evita problemele medicale ale spatelui. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să evitaţi asemenea probleme sau să calmaţi durerile de spate, dacă deja s-a instalat.

Schimbaţi des poziţia pe scaun

Poziţia pe care o avem când stăm pe scaun trebuie schimbată des pentru a preîntâmpina apariţia durerilor de spate. Schimbând poziţia, presiunea asupra coloanei vertebrale este exercitată în mai multe locuri. În plus, specialiştii vă sfătuiesc să evitaţi să staţi cu coatele pe genunchi în timpul zilei, această poziţie nefiind benefică pentru sănătatea spatelui.

Mişcaţi-vă mai mult

Specialiştii vă recomandă ca, dacă staţi mult pe scaun, să vă ridicaţi cam la fiecare 20-30 de minute. În acest fel veţi evita presiunea exercitată asupra coloanei atunci când staţi prea mult timp aşezaţi. De exemplu, faceţi-vă un obicei din a vă ridica de pe scaun de fiecare dată când trebuie să vorbiţi la telefon. Altă posibilitate este să beţi multe lichide, pauzele în care veţi merge la toaletă fiind binevenite pentru spatele dumneavoastră.

Atenţie la obiceiurile de dimineaţă!

Chiar dacă ar putea părea un obicei benefic pentru sănătate, nu este indicat să faceţi exerciţii fizice dimineaţa imediat după ce vă ridicaţi din pat, forţându-vă muşchii şi coloana.
Discurile intervertebrale sunt pline de lichid, care trebuie să se dreneze şi este nevoie de puţin timp pentru acest lucru. Mişcările bruşte şi intense pot pune aceste discuri în pericol pentru întreaga zi, atunci când nu mai beneficiază de suficientă hidratare. Ceea ce puteţi face dimineaţa este să mergeţi puţin prin cameră, pentru a vă dezmorţi. Dacă vreţi să vă duceţi la sala de sport, este indicat să aşteptaţi aproximativ două ore după ce vă treziţi, înainte de a face exerciţii fizice intense. Dacă nu respectaţi aceste reguli, riscaţi să suferiţi chiar o hernie de disc, care vă va crea probleme de sănătate şi mai mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS