11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratamente de înfrumuseţare cu dovleac

Tratamente de înfrumuseţare cu dovleac

Dovleacul nu este doar un simbol al toamnei, ci şi o sursă excelentă de vitamine, minerale şi nutrienţi pentru piele, afirmă specialiştii în îngrijire şi frumuseţe care colaborează cu site-ul Yahoo! Dovleacul este bogat în vitaminele A, K şi C şi în minerale precum zinc, cupru, magneziu şi potasiu – nutrienţi care hidratează pielea uscată şi stimulează creşterea părului. Betacarotenul, antioxidantul care îi oferă culoarea portocalie, la fel ca în cazul morcovilor, se transformă în vitamina A în organism, protejând astfel pielea de efectele nocive ale razelor solare ultraviolete. Dacă nu v-aţi gândit până acum să folosiţi dovleacul în tratamentele de înfrumuseţare pe care le faceţi acasă, aveţi în vedere următoarele idei.

Mască de păr pentru strălucire
Oferiţi părului un plus de hidratare şi strălucire cu ajutorul unei măşti pe bază de dovleac. Amestecaţi într-un blender sau robot de bucătărie câteva bucăţi de dovleac până ce obţineţi un piure fin. Adăugaţi o jumătate de cană de iaurt şi două linguri cu miere. Amestecaţi ingredientele bine şi apoi aplicaţi masca pe păr, de la rădăcină şi până la vârfuri. Acoperiţi-vă părul cu o cască pentru duş, iar după 15-20 de minute clătiţi masca şi spălaţi-vă pe cap. Veţi constata că părul va fi strălucitor, moale şi uşor de coafat.

Tratament pentru corp
Hidrataţi-vă intens pielea cu o „loţiune“ realizată chiar de dumneavoastră, din piure de dovleac, ulei de cocos şi scorţişoară măcinată. Aplicaţi această loţiune pe tot corpul atunci când vă aflaţi sub duş, lăsaţi produsul să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi-vă. Substanţele nutritive din dovleac vor avea un efect nebănuit asupra pielii dumneavoastră, lăsând-o tonifiată şi catifelată.

Mască facială
Pentru ten, o mască din dovleac poate face minuni. Amestecaţi o ceşcuţă de piure de dovleac cu două linguri cu zahăr, una de miere şi jumătate de ceaşcă de iaurt. Aplicaţi amestecul pe faţă, lăsaţi masca să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătiţi-vă bine cu apă călduţă. Iaurtul este un exfoliant chimic, iar zahărul unul mecanic, cele două ingrediente acţionând în tandem pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii. Mierea ajută la hidratarea pielii, iar dovleacul îi oferă nutrienţii necesari pentru a străluci de sănătate.

Hidratare intensă
Uleiul din seminţe de dovleac este esenţa absolută a dovleacului, iar beneficiile sale asupra pielii sunt extraordinare. Acest ulei hidratează intens pielea şi o hrăneşte în profunzime. Este suficient să folosiţi câteva picături de ulei, cu care să masaţi delicat tenul curat şi uscat. Aveţi grijă să cumpăraţi ulei de dovleac presat la rece, 100% natural, fără aditivi.

Exfoliere totală
Pentru un gomaj delicat, dar eficient, amestecaţi într-o cană două linguri de mălai cu piure de dovleac, până se formează o pastă nici prea groasă, dar nici prea moale. Masaţi-vă tot corpul cu acest exfoliant pentru a îndepărta stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii. Clătiţi apoi din abundenţă şi hidrataţi-vă pielea cu loţiunea de corp pe care o folosiţi în mod obişnuit sau cu un ulei natural presat la rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS