21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecrete pentru machiaj şi coafură

Secrete pentru machiaj şi coafură

Site-ul Yahoo! a realizat o scurtă listă cu trucuri şi idei practice pentru a ajuta femeile să îşi facă ritualul de frumuseţe cât mai uşor şi cât mai eficient.

Fiecare doamnă şi domnişoară crede că soluţiile de înfrumuseţare pe care le foloseşte sunt cele mai simple şi eficiente, însă mereu apare ceva nou de învăţat în acest domeniu. Şi niciodată nu strică să ştiţi secrete pe care le pun în aplicare cei mai pricepuţi dintre stilişti. Prima parte a listei are în vedere trucuri care vă vor ajuta să aveţi un machiaj impecabil şi rezistent de-a lungul întregii zile.
Începând cu machiajul ochilor, este bine să ştiţi că atunci când alegeţi să îi conturaţi cu un creion negru dermatograf, trebuie să aveţi grijă ca linia de sus să nu se unească cu cea de jos. În acest mod, ochii vor părea mai mari. Ca punct de reper, e bine să ştiţi că linia de contur a ochilor trebuie să se oprească acolo unde încep şi se termină genele. Sigur, excepţie face cazul în care doriţi să realizaţi un machiaj tip „cat-eye“ – pe româneşte, dacă doriţi să vă conturaţi ochii „cu coadă“.
Dacă vreţi să aplicaţi sclipici pe pleoape, pentru un machiaj de petrecere sau de club, este recomandat să folosiţi o pensulă umezită. Astfel vă asiguraţi că particulele strălucitoare se vor fixa mai bine pe pleoapă şi veţi evita situaţia neplăcută ca, atunci când îl aplicaţi, sclipiciul să cadă pe toată faţa.
Când vreţi să aplicaţi rimel, specialiştii vă sfătuiesc să folosiţi o pensulă-evantai. În loc să folosiţi peria cu care este dotată mascara pe care o aveţi, puneţi rimelul pe o pensulă evantai mică şi apoi coloraţi-vă genele. Astfel veţi putea aplica produsul aproape de rădăcini şi până la vârfuri, fără ca genele să se încarce excesiv, aceasta fiind o metodă ideală pentru a obţine un aspect natural şi discret.
Un alt truc priveşte aplicarea fardului de obraz. Probabil cunoaşteţi „procedura“ de a zâmbi în timp ce aplicaţi acest fard – astfel pomeţii sunt bine reliefaţi şi nu veţi greşi în conturarea lor. Specialiştii în machiaj mai spun că, pentru a vă contura perfect pomeţii, trebuie să strângeţi obrajii şi să aplicaţi cu pensula pudră bronzantă în spaţiul rămas gol. Astfel veţi fi sigură că vă puneţi în evidenţă în mod corect pomeţii şi nu greşiţi aplicarea fardului.

Ponturi pentru o coafură reuşită

Dacă doriţi să vă aranjaţi părul cu cărare pe mijloc, stiliştii vă recomandă să folosiţi nasul pe post de reper. O metodă uşoară pentru a vă face perfect cărarea pe mijloc este să mergeţi cu degetul mic de-a lungul nasului, spre linia părului şi să începeţi cărarea din locul în care a ajuns degetul. Alinierea perfectă dintre nas şi cărare creează un aspect armonios şi este un truc folosit des de majoritatea specialiştilor.
Tot aceştia vă recomandă să mascaţi părul deteriorat cu ceară şi pudră pentru păr. Dacă aveţi vârfurile despicate, puteţi „camufla“ această problemă de estetică, aplicând un strat fin de ceară, apoi pudră pentru păr. Ceara face ca pudra să se lipească de vârfuri, oferind un efect voluminos, de păr des şi fir gros, care maschează zona deteriorată a părului.
Puteţi, de asemenea, să utilizaţi soluţia pentru protecţia termică a părului pe post de spray de strălucire. Aceste produse menite să vă protejeze părul de efectele temperaturilor ridicate ale aparatelor de coafat conţin cantităţi mici de uleiuri, care oferă strălucire părului. De aceea, puteţi folosi sprayul de protecţie termică pentru a obţine un păr mult mai strălucitor, cu aspect sănătos. Pulverizaţi produsul de la depărtare, o dată sau de două ori, pentru a nu vă încărca prea tare părul. Podoaba capilară va străluci şi nu va fi încărcată suplimentar de sprayul de luciu.

Pentru o manichiură perfectă

Înainte de a aplica oja, specialiştii vă recomandă să renunţaţi la obiceiul de a agita puternic sticluţa. În schimb, trebuie să o rulaţi uşor între palme. Explicaţia este aceea că, dacă agitaţi puternic sticla, oja formează bule de aer, care fac apoi aplicarea mai dificilă şi neuniformă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS