10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFericire fără vârstă

Fericire fără vârstă

Nu putem vorbi despre o viaţă de familie excelentă fără o căsnicie pe măsură. Site-ul sfatulparintilor.ro oferă câteva idei de pus în practică pentru a avea o viaţă de familie fericită pe termen lung.

Prima a fost dragostea, apoi căsnicia, după care au trecut anii, iar viața de familie a cunoscut urcușuri și coborâșuri. Este uimitor cum anumite persoane își încheie viața de familie, mână în mână, alături de același partener pe care l-au avut timp de zeci de ani. Adevărul este că și în cadrul acestor căsnicii, unul sau chiar ambii parteneri s-au gândit, măcar o dată, să renunțe la viața de familie împreună. Iar un studiu realizat de Woman’s Day a scos la iveală faptul că 72% dintre femeile participante au recunoscut că s-au gândit, la un moment dat, să-și părăsească soțul. Însă, în ciuda unor perioade mai grele, 71% dintre respondente au spus că se așteaptă să petreacă tot restul vieții alături de soții lor. Cum au reușit să depășească aceste momente și să rămână împreună până la capăt?
      
Fiţi atent la talie, aceasta poate pune în pericol viața de familie

Acum că v-aţi căsătorit vă puteți relaxa și uita de sală, nu-i așa? Ei bine, nu. Cuplurile căsătorite au tendința de a se îngrășa, ceea ce înseamnă probleme atât din punctul de vedere al atracției sexuale, cât și al stării de sănătate în general. Un studiu realizat în 2007 și publicat în New England Journal of Medicine a descoperit faptul că șansele de a deveni obez cresc cu 37% în cazul în care și partenerul este obez. Tocmai de aceea este important să vă formați obiceiuri alimentare sănătoase, în cazul în care nu doriți ca sintagma „până când moartea ne va despărţi“ să includă și bolile de inimă sau diabetul. Rețineți un lucru important: în cazul în care mâncați împreună cu cineva, indiferent că este soț/soție sau colegul de birou, aveți tendința de a consuma cu 33% mai mult decât în cazul în care ați fi fost singur la masă. Și nu uitați de exercițiile fizice, vă vor ajută foarte mult.

Un plan financiar ajută viața de familie

Aproximativ 40% dintre persoanele căsătorite au recunoscut că și-au mințit partenerul când a fost vorba despre cumpărături. Cum banii sunt principalul motiv al disputelor casnice, viața de familie are de suferit în perioadele de cădere economică. Este mai bine să discutați și să vă puneți de acord când este vorba de finanțele familiei înainte de a avea probleme cu banii. Nu trebuie să fiți îngrijorați dacă unul este mai strâns la pungă, iar celălalt mână spartă. Însă, dacă începeți să vă rezolvați problemele financiare când acestea sunt încă mici, nu se vor porni dispute mari.  
 
Viața de familie are nevoie de reguli clare

Cuplurile își petrec primii 5-10 ani de căsnicie încercând să stabilească anumite reguli care să-i ajute să aibă o viață de familie excelentă. Puteți începe o ceartă de proporții de la lucruri mărunte. Ca, de exemplu, cine să schimbe hârtia igienică, cine să ducă gunoiul, tocmai pentru că nu ați stabilit de la început cine ce face. Iar dacă discuțiile sunt din cauza copiilor atunci lucrurile pot degenera.
 
Fiţi flexibil și viața de familie va avea de câștigat

Indiferent că este vorba despre finanțe sau despre treburile casnice și de aranjamentele pe care le-ați stabilit, acestea se schimbă la un moment dat. Având discuții deschise despre ce trebuie să facă fiecare, în vremurile grele pot ajuta să mențineți liniștea în sânul familiei. Mai ales în cazul în care soțul/soția își pierde locul de muncă, cuplul va trece prin clipe grele și vor avea de luat decizii deloc ușoare.
Spre exemplu, soțul care a rămas fără loc de muncă ar trebui să se implice mai mult în treburile casnice: curățenie, cumpărături etc.
    
Redescoperiți-vă ca și cuplu odată ce copiii și-au făcut propriile familii

Uitați de sindromul casei părăsite. De fapt, un studiu a relevat faptul că satisfacția maritală crește odată ce copii au plecat la casele lor. Participantele au declarat că timpul petrecut alături de soț s-a îmbunătățit după ce copiii au părăsit casa natală. Folosiți timpul pe care de obicei îl alocați copiilor pentru a redescoperi motivele pentru care v-ați îndrăgostit unul de celălalt.
Dacă însă problemele de cuplu mocnesc de multă vreme, s-ar putea ca lipsa copiilor să scoată la iveală tensiuni mari, care nu vor avea nevoie de prea multe motive pentru a exploda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS