8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa pas... prin vară

La pas… prin vară

A venit vara, este timpul pentru pantaloni scurți și papuci. Însă, pentru ca picioarele dumneavoastră să facă senzație, trebuie să le îngrijiţi în mod corespunzător. Site-ul sfatulparintilor.ro oferă o serie de sfaturi despre cum să aveţi picioare sănătoase pregătite pentru vară:
   
Scăpaţi de bășici
Purtarea acelor sandale noi și la modă are un preț: bășicile dureroase. Primul pas pentru a le preveni este, spun specialiștii, purtarea unor încălțări confortabile. Alegeţi încălțăminte făcută din piele sau din alte materii prime moi, apoi încălțaţi-vă și plimbaţi-vă acasă timp de o oră pentru a fi sigură că nu vă vor cauza durere mai târziu. De asemenea, puteți acoperi cu leucoplast cu rivanol orice punct dureros, astfel încât să preveniţi frecarea pielii de încălţăminte şi să se creeze bășici.
   
Cum să preveniţi și să trataţi călcâiele uscate și crăpate
Purtarea unor pantofi decupați la spate poate produce bătături pe călcâie, iar mai târziu va duce la crăparea pielii. Dacă crăpăturile sunt foarte adânci, trataţi-le cu ulei cu antibiotic și acoperiţi-le cu bandaje. În același timp însă, călcâiele uscate și crăpate pot anunța prezenţa unor fungi, ori psoriasis, probleme cu tiroida sau diabet, iar dacă sunteţi îngrijorată, ar trebui să mergeţi la un specialist pentru un control.
   
Fiţi atentă la șlapi
Dacă abuzaţi de aceste încălțări vara, este important să știţi că vă puteţi alege cu fracturi, dureri de călcâie și tendinite. Specialiștii avertizează că șlapii nu sunt făcuți pentru a fi purtați de dimineața până seara. Însă, dacă nu le puteți rezista, atunci când îi cumpăraţi aveţi grijă ca talpa papucilor să fie mai groasă, cu un suport pentru bolta piciorului.

Atenție când staţi în picioarele goale
Să mergi în picioarele goale poate fi cel mai plăcut lucru în timpul verii. În același timp însă, crește riscul de a contracta viruși, fungi sau bacterii. De asemenea, mai există și riscul de a vă tăia sau de a vă înțepa.
   
Aveţi grijă la transpirația picioarelor
Pentru unele persoane, vara înseamnă picioare transpirate, ceea ce aduce un risc ridicat de infecții. Specialiștii recomandă șosete care absorb transpirația și schimbarea acestora cât de des posibil.
 
Aveţi grijă la pedichiură
Pentru multe femei, oja pe unghiile de la picioare este obligatorie vara, însă acest obicei poate fi periculos pentru sănătate, susțin specialiștii.
Pedichiura poate fi sursa unor probleme reale. Totul, de la instrumentele folosite până la prosopul care vă umezește pielea, poate transmite fungi, viruși și, uneori, bacterii.
Pentru a vă proteja, încercaţi să mergeţi la salon cu propriile dumneavoastră instrumente și, mai ales, evitați perioadele aglomerate. Dacă este posibil, programaţi-vă la începutul zilei, când pedichiuristele sunt mai puțin obosite și instrumentele mai curate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS