16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn zâmbet irezistibil, în câţiva paşi

Un zâmbet irezistibil, în câţiva paşi

Fructele care conţin vitamina C, bicarbonatul de sodiu în combinaţie cu frunzele de salvie, dar şi uleiul de măsline vă pot ajuta să afişaţi un zâmbet irezistibil.

Albirea dinţilor îi preocupă nu numai pe fumători sau pe consumatorii înrăiţi de cafea. Majoritatea doamnelor şi domnişoarelor vor să afişeze un zâmbet irezistibil. Şi pentru că, de cele mai multe ori, fiecare dintre noi trece pragul unui cabinet stomatologic doar în cazuri de forţă majoră, rareori pentru întreţinerea danturii, trebuie să ştiţi că există soluţii la îndemâna oricui pentru a vă recăpăta albul dinţilor.
Albirea dinţilor în mod natural se poate obţine cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acesta acţionează însă cel mai bine în combinaţie cu alte ingrediente, susţin specialiştii citaţi de site-ul eva.ro.
De exemplu, frunzele proaspete de salvie pot fi mestecate sau frecate de dinţi pentru albirea acestora în mod natural, dar şi pentru o respiraţie mai proaspătă. Combinaţia dintre bicarbonat de sodiu şi frunze de salvie este cunoscută pentru rezultatele sale excelente în albirea dinţilor. Există pe piaţă paste de dinţi care conţin aceste două ingrediente, aşa că puteţi opta cu încredere pentru ele. Folosită de mai multe ori pe zi, rezultatele nu vor întârzia să apară.
Este cunoscut, de asemenea, faptul că fructele care conţin vitamina C în cantităţi moderate contribuie la albirea dinţilor fără a avea efecte secundare. Puteţi încerca, de exemplu, să striviţi o căpşună şi să o amestecaţi cu jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu, până obţineţi o pastă omogenă. Ea se întinde pe dinţi şi se lasă să acţioneze aproximativ cinci minute, nu înainte de a vă peria dinţii cu pasta pe care o folosiţi în mod uzual.
Nu uitaţi nici de mere şi morcovi. Consumate zilnic în stare crudă, ele ajută la albirea dinţilor, datorită conţinutul moderat de acid pe care îl au.

Soluţii la îndemâna oricui

Pentru o dantură impecabilă, strălucitoare, puteţi încerca să preparaţi acasă o pastă din ingrediente naturale, pe care să o folosiţi de două ori pe săptămână, după cum vă recomandă specialiştii citaţi de site-ul acasatv.ro. Veţi avea nevoie de argilă verde sau bicarbonat de sodiu şi de câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau mandarine. Înmuiaţi periuţa de dinţi în argilă verde sau bicarbonat şi picuraţi din uleiul esenţial. După periaj, clătiţi cu infuzie de mentă.
Uleiul de măsline pe care îl folosiţi în bucătărie sau pentru hidratarea pielii ori regenerarea părului, vă poate ajuta să afişaţi şi un zâmbet fermecător. Înmuiaţi un şervet de bumbac curat în puţin ulei de măsline şi curăţaţi fiecare dinte. După câteva utilizări, rezultatele nu vor întârzia să apară.
De asemenea, vă puteţi recupera strălucirea dinţilor cu ajutorul părţii albe a cojii de portocală. De un real ajutor este şi oţetul de mere. Câteva picături aplicate pe periuţa de dinţi într-un periaj de câteva minute va conferi dinţilor un aspect plăcut. Nu uitaţi să clătiţi apoi cu apă rece.
De asemenea, puteţi apela cu încredere şi la decoctul de busuioc. Într-o cană puneţi 200 ml de apă rece şi două linguriţe de frunze uscate de busuioc. După ce lăsaţi la macerat zece minute, puneţi pe foc şi lăsaţi să dea un clocot, după care ţineţi vasul acoperit timp de 15 minute. Clătiţi gura cu acest amestec după fiecare spălare pe dinţi.
La fel de eficientă este şi infuzia de mentă. Peste patru-cinci frunze de mentă se toarnă 100 ml de apă fierbinte şi se acoperă vasul respectiv cu un capac, cât mai etanş. Se lasă jumătate de oră, iar respectiva soluţie se va folosi după spălarea obişnuită, clătindu-se gura de trei ori pe zi, după fiecare masă.

Bine de ştiut

Pentru a scăpa de aspectul neplăcut al danturii, încercaţi, pe cât posibil, să evitaţi sau să consumaţi cu moderaţie alimente sau băuturi care vă afectează albul dinţilor. Cafeaua, sucurile, cacaua, ţigările, vinul, fructe precum zmeura, murele, fructele de pădure, afinele, vişinele sau dulceaţa din aceste fructe, precum şi roşiile sunt „duşmanii“ dinţilor sănătoşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS