6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMaternitate benefică

Maternitate benefică

Multe mame au tendinţa să creadă că, dacă tocmai au născut, sănătatea lor se află oarecum în „cădere liberă“. În realitate, lucrurile nu stau tocmai aşa, după cum relatează sfatulparintilor.ro.

Proaspetele mămici au toate motivele să se simtă mai puternice, în formă şi fericite după ce au născut. Site-ul sfatulparintilor.ro prezintă câteva dintre motivele pentru care femeile pot spune că se bucură de o sănătate perfectă doar pentru că sunt mame:

Tot timpul în mişcare
Nu vă fie teamă dacă nu mai ajungeţi la sală după ce naşteţi. În medie, în primul an de maternitate, o femeie împinge căruţul pe o distanţă de 1.200 de kilometri, potrivit unui studiu realizat pe acest subiect. De fapt, pentru cele mai multe mame, mersul pe jos este cea mai bună modalitate de a pierde kilogramele în plus acumulate în timpul sarcinii.

Dietă sănătoasă
Evenimentele lejere de seară s-ar putea să dispară din agenda dumneavoastră, însă veţi fi mult mai sănătoasă fără ele. Dieta este mult mai echilibrată, mai ales că cei mai mulţi copii sunt mofturoşi şi trebuie să vă asiguraţi că mănâncă suficiente legume şi alimente proaspete. Cea mai bună modalitate de a încuraja copiii să mănânce sănătos este ca părinţii să fie chiar ei un exemplu şi să aibă un regim de viaţă sănătos.

Mai puţine răceli
Ca părinte, vă puteţi aştepta să răciţi de mai multe ori pe sezon. Se pare, însă, că lucrurile sunt exact pe dos. Adulţii fără copii sunt de două ori mai predispuşi să răcească, potrivit unui studiu realizat de către Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh. Studiul sugerează că persoanele care cresc copii dezvoltă o mentalitate puternică, iar aceasta îi ajută să lupte cu răcelile rebele.

Creier activ
Copiii nu sunt singurii care beneficiază de faptul că părinţii îi ajută la teme. Este bine şi pentru dumneavoastră să-i ajutaţi, pentru că astfel vă reobişnuiţi cu procesul de învăţare.

Alăptatul la sân
Cu toţii ştim că alăptatul la sân este benefic pentru copii, însă şi mamele au de câştigat în urma acestui proces, care reduce riscul de a dezvolta cancer la sân şi cancer ovarian. Femeile care alăptează au şanse mai mici să sufere de tensiune arterială mărită, colesterol mărit sau boli cardiovasculare, susţine Universitatea din Pittsburgh.

Aer proaspăt
S-ar putea să aveţi impresia că trăiţi în parc. Însă, bucuraţi-vă de acest lucru: studiile au arătat că aerul proaspăt vă ajută să aveţi o stare de spirit bună, iar creşterea oxigenului din organism întăreşte sistemul imunitar. În plus, corpul absoarbe vitamina D – esenţială pentru sănătatea oaselor – de la expunerea la soare. Nu este de mirare că oricine se simte mai bine după ce a alergat în aer liber.

Renunţaţi la fumat
Sunteţi pregătită să renunţaţi la fumat? Oricare ar fi răspunsul, cert este că majoritatea fumătoarelor renunţă la acest obicei când află că sunt însărcinate.

Analize mai dese
Să aveţi grijă de copil înseamnă să aveţi grijă de dumneavoastră. Nu este de mirare că tinerii părinţi vin la doctor pentru probleme pe care înainte le-ar fi ignorat. Cele mai multe mame au declarat că sunt mult mai responsabile în ceea ce priveşte sănătatea lor decât înainte de a avea copii.

Un somn mai bun
Deşi, în primele luni după ce aţi devenit părinte, somnul vă este adesea întrerupt, veţi avea mai puţine nopţi pierdute decât înainte. Potrivit unor studii, alcoolul interferează cu calitatea somnului, aşa că a doua zi vă veţi simţi mult mai odihnită, chiar dacă în timpul nopţii v-aţi trezit de câteva ori. Bineînţeles că multe persoane beau un pahar de vin după ce copiii sunt în pat. Însă, de dragul calităţii somnului, este bine să renunţaţi la băutură măcar două seri pe săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS