12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎn formă la prima oră

În formă la prima oră

Mulţi oameni când se trezesc dimineaţa sunt lipsiţi de energie şi, chiar dacă fizic stau în picioare, psihic încă dorm. Le trebuie câteva ore bune pentru a-şi recăpăta vitalitatea cu care să se ocupe cum se cuvine de activităţile de la birou. Site-ul sfatulparintilor.ro prezintă câteva trucuri pentru a fi în formă la prima oră a dimineţii.

1. Luminaţi camerele
Dacă aveţi obiceiul să trageţi jaluzelele, draperiile sau storurile când vă culcaţi, obişnuiţi-vă să le daţi la loc dimineaţa. Lumina îi va spune ceasului dumneavoastră biologic că e vremea să vă treziţi. Staţi 5-10-15 minute, cât simţiţi că e nevoie, pe balcon, în lumina soarelui. Cu timpul, chiar vă veţi trezi şi mai devreme.

2. Faceţi gimnastică
Nu staţi degeaba cele 5-10-15 minute în lumina soarelui. Folosiţi-le ca să faceţi câteva exerciţii fizice. Vi se poate părea foarte greu la început. Cine are chef de gimnastică la 5-6 dimineaţa? Cu timpul veţi simţi diferenţa, mai ales că exerciţiile fizice cresc nivelul de energie pe timpul zilei, iar seara veţi adormi mult mai uşor. Deci, vă veţi trezi mai odihnit.

3. Luaţi un mic dejun sănătos
O foarte mare greşeală pe care oamenii o fac dimineaţa este să nu mănânce. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. De ea depinde nivelul de energie al întregii zile. Dacă nu mâncaţi acasă, când veţi ajunge la birou veţi găsi „alinare“ într-o pungă de gogoşi sau alte produse de patiserie, adică multe grăsimi şi mult zahăr. Credeţi că astfel vă veţi revigora, dar comiteţi o mare greşeală. Aportul ridicat de zahăr va încetini organismul timp de câteva ore, pentru că va fi „ocupat“ să-l neutralizeze. Alimentele care conţin fibre sunt cele mai indicate pentru un mic dejun sănătos.
 
4. Culcaţi-vă la aceeaşi oră
Să vă duceţi în pat la altă oră în fiecare zi nu face deloc bine ceasului biologic. Pur şi simplu, îl veţi bulversa. Nu va şti niciodată când e ora de somn şi când nu. Repetând ora de culcare, veţi vedea că, în timp, corpul se va simţi obosit în preajma acelui interval şi veţi adormi imediat ce vă veţi aşeza în pat, fără să fie nevoie să vă întoarceţi de pe o parte pe alta. Iar acest lucru duce la un somn liniştit.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS