21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIngrediente de evitat

Ingrediente de evitat

Este destul de dificil să alegeţi alimentele sănătoase pentru dumneavoastră şi pentru copil. Atât părintii, cât şi copiii sunt bombardaţi zilnic cu tot felul de reclame. Ceea ce nu trebuie un părinte să uite atunci când alege un aliment este lista ingredientelor de pe eticheta produsului. Nu doar marca produsului este importantă sau data expirării, ci şi substanţele folosite în procesul de fabricaţie. Etichetele de pe faţa produselor pot conţine termeni precum „natural“ sau „conţine minerale şi vitamine“, însă asta nu înseamna neapărat că sunt sănătoase. Acestea pot conţine substanţe cu potenţial toxic. Iar pentru a fi siguri că nu cumpăraţi ceva dăunător sănătăţii dumneavoastră şi a copilului, iată ce substanţe ar trebui să ocoliţi atunci când le vedeţi pe etichete, potrivit recomandărilor site-ului Wakeup-world.com.

1. Fructoza din sirop de porumb
Această substanţă nu este sănătoasă deoarece se metabolizează foarte repede în grăsimi, mult mai repede decât orice alte zaharuri. Unele studii au relevat faptul că fructoza din siropul de porumb poate contribui la declanşarea diabetului, obezităţii şi a sindromului metabolic. În plus, acest compus este obţinut din porumb modificat genetic. Pentru a evita consumul de sirop de porumb, este de preferat să ocoliţi produsele care au prevăzută pe etichetă această substanţă.

2. Aspartamul
Aspartamul este de 180 de ori mai dulce decât zahărul. El are la baza trei substanţe: fenilalanină (50%), acid aspartic (40%) şi methanol (10%). Sunt persoane care nu tolerează aceste substanţe din pricina lipsei unei enzime din ficat şi, astfel, nu se poate metaboliza fenilalanina. În plus, aceşti compuşi pot duce la supraexcitarea sistemului nervos. Aspartamul poate fi găsit pe etichetele de la guma de mestecat, gelatină, iaurt, deserturi, în special pe produsele „fără zahăr”.

3. Glutamatul de monosodiu
Această substanţă a fost considerată vinovată de apariţia unor tulburări cerebrale, migrene, ADD, ADHD, precum şi obezitate şi alte probleme de sănătate. Substanţa se regăseşte în supe procesate, snacks-uri şi chiar în unele formule de lapte pentru bebeluşi sau alimente pentru copii. Iată de ce, alimentele procesate trebuie evitate pe cât posibil, în schimb fiind recomandat consumul de fructe şi legume proaspete.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS