15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDezamăgiri pe peliculă

Dezamăgiri pe peliculă

Criticul cinematografic Todd McCarthy de la Hollywood Reporter a identificat peliculele din 2012, care, deşi au fost aşteptate cu nerăbdare de cinefili, s-au dovedit o mare dezamăgire, relatează filmup.leonardo.it.

În anul recent încheiat au fost lansate multe pelicule, care, în ciuda talentului recunoscut al regizorilor sau echipei de distribuţie, s-au dovedit o mare dezamăgire pentru cinefili. Una dintre aceste pelicule este fără îndoială „Prometheus“, un prequel al celebrei serii „Alien“, fiind regizat de acelaşi Ridley Scott şi cu o distribuţie de excepţie, fiind suficient să-i amintim pe Naomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender sau Charlize Theron. Pelicula a marcat revenirea vizionarului regizor Ridley Scott la genul care l-a definit: horrorul science fiction. Având în vedere succesul seriei „Alien“, aşteptările cinefililor au fost mari, toată lumea vrând să vadă încă o capodoperă în genul celei din 1979. În ciuda faptului că filmul este superb realizat, el nu se ridică nici pe departe la pelicula de la debutul francizei, fiind o dezamăgire pentru cei mai mulţi dintre fani. În opinia lui McCarthy, la prima vizionare, pelicula „pare a fi interesantă şi intrigantă, însă la a doua îşi dezvăluie toate defectele“. În opinia criticului, „atunci când eşti regizorul unor filme clasice precum «Alien» şi «Blade runner», mai bine stai la distanţă de acest gen de filme decât să aduci pe marele ecran ceva ce nu se ridică la nivelul predecesoarelor sale“. Ridley Scott nu este însă singurul regizor care l-a dezamăgit pe criticul de la Hollywood Reporter. În aceeaşi categorie se încadrează şi David Cronenberg, regizorul peliculei „Cosmopolis“, cu idolul adolescentelor, Robert Pattinson, în rol principal şi bazat pe romanul lui Don DeLillo. În opinia criticului american şi Cronenberg vine după o serie de pelicule de succes, precum „Spider“, „A History of Violence“ sau „A Dangerous Method“, însă de data aceasta, pelicula nu s-a mai ridicat la nivelul proiectelor anterioare.

Eşecuri neaşteptate

Lista continuă cu pelicula „Dark Shadows“ („Umbre întunecate“), în regia inconfundabilului Tim Burton şi cu o distribuţie din care au făcut parte Johnny Depp, Michelle Pfeiffer şi Eva Green. Pelicula este o adaptare după serialul de televiziune horror, cu acelaşi nume difuzat între 1966 şi 1971, şi care a fost un mare succes în SUA. În ciuda faptului că filmul are acel aer inconfundabil marca Tim Burton, pelicula nu s-a bucurat de prea mult succes, fiind numită „o glumă lungă, fără rost“ de criticul Anthony Lane de la New Yorker. La fel de dezamăgitor s-a dovedit şi „Total Recall“, cu Colin Farrell, Kate Beckinsale şi Jessica Biel în rol principal. Pelicula regizată de Len Wiseman este doar un remake fără personalitate, care nu s-a ridicat la nivelul celebrului film al lui Paul Verhoeven cu Arnold Schwarzenegger şi Sharon Stone în rolurile principale, fiind aspru criticat de cinefili. Nici musicalul „Rock of Ages“/ „Rock pentru totdeauna“, regizat de Adam Shankman, cu Julianne Hough, Diego Boneta şi Tom Cruise, în roluri principale, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. În ciuda distribuţiei, pelicula cu un buget de 75 de milioane de dolari nu a făcut decât 56 de milioane de dolari încasări la nivel mondial, criticii afirmând că avem de a face cu o poveste banală, uneori exagerată şi împinsă spre parodie, doar hiturile rock fiind cele care salvează situaţia.

Cele mai proaste filme

De asemenea, CNN a dat publicităţii un top al celor mai proaste filme ale anului. Pe locul 10 se află „The Words“, cu Bradley Cooper în rol principal . „A fost un an bun pentru Bradley Cooper, dar, probabil, va încerca să uite acest film“, notează redactorii CNN. „The Lucky One“ este pe 9, „o nonpoveste“, în timp ce pe locul 8 este „Act of Valor“, „un clip de recrutare de tot râsul, care se dă drept o frântură de viață reală“.
Locul 7 este ocupat de „Hyde Park on the Hudson“, cu Bill Murray, iar pe 6 este „People Like Us“, povestea unui bărbat cinic, care încearcă să își rezolve problemele legate de tatăl său și care își descoperă o soră vitregă despre existența căreia nu știa. Pe 5 se află „This Means War“, cu Reese Whiterspoon, iar locul 4 este ocupat de „W.E.“, povestea lui Wallis Simpson, peliculă regizată de Madonna. Locul 3 este ocupat de „The Sitter“, iar pe 2 este „Total Recall“, cu Colin Farrell, cu mult sub filmul original regizat de Paul Verhoeven și cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal.
Locul 1 este ocupat, în mod surprinzător, de „The Hobbit“, care își „câștigă“ titlul de cel mai prost film al anului, mai ales din cauza elementelor de tehnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS