17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPretexte pentru evitarea sexului

Pretexte pentru evitarea sexului

Fiecare cuplu din această lume se confruntă cu momente de pauză în viaţa sexuală, pauze care apar din motive mai mult sau mai puţin obiective. Dacă ambii parteneri acceptă acest lucru ca pe un fenomen cât se poate de normal, – mai ales în cazul relaţiilor de lungă durată -, atunci aceste pauze nu riscă să le distrugă armonia din viaţa sexuală. Ce este de făcut însă când „ea“ inventează şi prezintă tot felul de scuze pentru a evita sexul? Site-ul problemesex.ro vă prezintă câteva sfaturi care vă pot ajuta să depăşiţi momentele „de criză“ din cuplu.

„Sunt prea obosită“

Este scuza numărul unu care afectează viaţa sexuală a cuplului. Totuşi, poate că partenera dumneavoastră este într-adevăr obosită. Pentru a preveni situaţia de a fi nevoit să ascultaţi această scuză, încercaţi s-o ajutaţi prin gospodărie – faceţi piaţa în locul ei, daţi cu aspiratorul, scăpaţi-o de unele activităţi care i-ar putea consuma energia. Dacă faceţi toate acestea şi scuza persistă, încercaţi abordarea „pe ocolite“. Nu faceţi trimiteri directe către sex, ci determinaţi-o să se simtă dorită, iubită, cuceriţi-o aşa cum făceaţi la început. Dacă atunci a mers, sigur strategia va funcţiona din nou.
Sfaturi pentru ea: nu vă lăsaţi pradă activităţilor cotidiene şi încercaţi să vă detaşaţi de problemele de la serviciu. Gândiţi-vă la partener, la ce v-a plăcut la el când v-aţi întâlnit prima oară, amintiţi-vă de momentele „fierbinţi“ pe care le-aţi trăit împreună. Şi, cel mai important, aveţi în vedere faptul că, dacă-l „pedepsiţi“ prea des, e posibil să caute alinare în braţele altei femei.

„Nu am timp“

Dacă v-aţi săturat să tot auziţi această scuză, poate că e momentul să-i spuneţi partenerei dumneavoastră că uneori sexul mai trebuie şi programat. Aveţi amândoi programul încărcat, aşa că, dacă negociaţi puţin, veţi avea amândoi de câştigat. Poate că sună destul de ciudat însă, decât să nu aveţi parte deloc de sex mai bine vă programaţi partidele de amor ca pe şedinţe.
Sfaturi pentru ea: aşa cum vă programaţi şedinţele la cosmetică, la coafor, la sala de fitness etc. trebuie să treceţi în agendă şi un timp petrecut cu partenerul. Este important şi pentru el, dar şi pentru dumneavoastră. Potrivit terapeuţilor de cuplu, convingerea că „sexul trebuie să fie spontan“ a devenit un mit în vremurile agitate şi aglomerate pe care le trăim.

„Nu am dispoziţia necesară“

Este foarte adevărat că bărbaţii se pot „stârni“ în doar câteva clipe, pe când femeile au nevoie de o atenţie specială. Dacă partenera dumneavoastră nu are dispoziţia necesară pentru o partidă de amor, schimbaţi-i starea de spirit. Pentru femei, emoţiile sunt primordiale: jucaţi-vă cu părul ei, aşezaţi-vă lângă ea şi mângâiaţi-o, strângeţi-o în braţe, sărutaţi-i gâtul. Este aproape imposibil să nu intre până la urmă în dispoziţia necesară, cel puţin aşa susţin experţii într-ale sexului.
Sfaturi pentru ea: dacă simţiţi că nu aveţi chef de sex, dar totuşi nu vreţi să vă dezamăgiţi partenerul, tot ce trebuie să faceţi este să vă dezbrăcaţi şi să-l ajutaţi şi pe el. Contactul dintre pielea bărbatului şi cea a femeii declanşează producţia de feromoni, care, la rândul lor, stârnesc dorinţa. „Câteva minute de hârjoneală în pielea goală vă va schimba amândurora starea de spirit“, garantează psihologul american Stella Reskink, autoarea cărţii „Centrul dorinţei“.

„Mă doare capul!“

Dacă partenera se plânge mereu că o doare capul, trebuie să o faceţi să se simtă bine, confortabil din punct de vedere fizic. Există studii care arată că sexul are şi proprietăţi analgezice. „Anunţaţi-o“ că plăcerea o va scăpa de durere, aşa că durerea de cap nu este un motiv suficient de solid încât să vă ţină departe de amor.
Sfaturi pentru ea: uitaţi de ibuprofen şi de alte cocteiluri de pastile. Nu trebuie decât să urmaţi invitaţia partenerului în dormitor sau chiar să iniţiaţi dumneavoastră joaca. Relaxarea şi starea de bine pe care vi le va conferi intimitatea vă vor face să scăpaţi de dureri mai repede decât vă imaginaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS