16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNedumeririle femeilor

Nedumeririle femeilor

De multe ori, relaţiile de cuplu au de suferit pentru că partenerii percep diferit aspectele asociate unei relaţii. Pentru că se fac presupuneri greşite în legătură cu unele dintre aceste aspecte, uneori femeile iau decizii greşite sau au aşteptări nerealiste şi lucrurile se sfârşesc într-un mod nefericit. Site-ul problemesex.ro a alcătuit o listă cu principalele lucruri pe care femeile nu vor sau nu reuşesc să le înţeleagă în legătură cu comportamentul partenerilor.
În primul rând, femeile nu înţeleg de ce bărbaţilor nu le plac îmbrăţişările. Potrivit experţilor într-ale sexului, după o partidă de amor bărbaţii revin în faza preexcitare, în vreme ce femeile ajung în faza de semiexcitare. Pentru bărbaţi este o închidere totală a sistemului, de aceea tot ce-şi doresc domnii „după“ este să se odihnească, spre deosebire de femei care îşi doresc conexiune, îmbrăţişări, discuţii sau mai mult sex. Pentru că este vorba de un fenomen explicabil din punct de vedere fizic, femeile nu ar trebui să presupună că bărbaţii sunt insensibili şi că sunt înclinaţi mai degrabă spre sforăit decât spre alinturi.
Doamnele şi domnişoarele ar trebui să ştie că bărbaţilor, de fapt, le plac îmbrăţişările, doar că se tem să nu fie percepuţi drept slabi şi vulnerabili, asftel că îşi reprimă dorinţa de intimitate. În plus, specialiştii în sex consideră că multe dintre sugestiile bărbaţilor de sex ar trebui traduse drept necesitatea de apropiere fizică pe care o îmbrăţişare o poate satisface.

Anxietate versus dorinţă

Alt lucru pe care nu îl înţeleg femeile este cum temerile legate de performanţa sexuală, problemele cu respectul de sine şi problemele legate de imaginea de sine pot afecta dorinţa sexuală a unui bărbat. Deşi vor să pară mereu macho, domnii se confruntă cu multe dintre problemele care le deranjează şi pe femei atunci când este vorba despre sex – de exemplu, neîncrederea în aspectul fizic, temeri legate de lipsa de atractivitate sau dorinţa de a nu fi văzut fără haine. În plus, când bărbaţii sunt stresaţi de chestiuni financiare sau legate de serviciu, de foarte multe ori aceste motive de stres se traduc într-o scădere a dorinţei sexuale. În plus, ca şi la femei, o scădere a respectului de sine a bărbaţilor se manifestă prin scăderea libidoului. Prin urmare, doamnelor şi domnişoarelor, nu uitaţi că bărbaţii nu sunt roboţi, iar temerile şi grijile le afectează comportamentul în ceea ce priveşte apropierea şi intimitatea.

Sex la orice oră

Femeile cred că bărbaţii sunt oricând gata de sex, indiferent de loc, de timp şi de situaţie, iar aceste aşteptări pot avea repercusiuni negative asupra relaţiei de cuplu. Doamnele şi domnişoarele trebuie să ştie că, pe măsură ce o relaţie progresează, mentalul devine mult mai important decât fizicul, iar dorinţa sexuală nu mai este neapărat declanşată la fel de uşor sau de aceiaşi factori ca „la început“.
Pe de altă parte, este adevărat, totuşi, că, în general, bărbaţii tineri sunt oricând gata pentru o partidă de sex, însă după depăşirea vârstei de 30 de ani, presiunea imensă din alte domenii ale vieţii îi face mai puţin receptivi la stimuli.

Dragoste sau sex?

În fine, o enigmă pe care femeile nu reuşesc nicicum să o dezlege este cum bărbaţii fac diferenţa atât de uşor între dragoste şi sex în relaţiile de cuplu. Explicaţia este fiziologică: în timpul partidelor de amor, organismul femeii produce multă oxitocină, un hormon care stimulează legăturile emoţionale. Acesta este motivul pentru care femeile sunt mult mai implicate emoţional atunci când este vorba de sex şi tocmai de aceea o aventură sexuală de o noapte este devastatoare din punct de vedere emoţional pentru multe dintre femei. În schimb, organismul bărbaţilor produce puţină oxitocină (sau chiar deloc) astfel că domnii pot face cu uşurinţă sex fără să fie implicaţi emoţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS