6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn an nou cu sănătate

Un an nou cu sănătate

Fiecare dintre noi este animat la fiecare început de an de cele mai bune intenţii, indiferent dacă acestea sunt legate de profesie, familie sau sănătate. Din păcate însă, orice minune ţine trei zile, iar bunele intenţii se fac nevăzute uşor, uşor, pentru a reveni la următorul sfârşit de an. Dacă totuşi doriţi ca în acest an istoria să nu se repete, site-ul medicinalive.com vă propune o listă „clasică“ de bune intenţii din care să vă inspiraţi şi cu ajutorul căreia să aveţi un an 2013 mai sănătos. Recomandările profesorului Umberto Tirelli, specialist în cadrul Istituto Nazionale Tumori din Aviano, sunt menite să ajute la îmbunătăţirea stării de sănătate. În primul rând, aţi putea renunţa definitiv la fumat. Deşi acest sfat nu este pe placul tuturor, renunţarea la fumat rămâne cel mai important serviciu pe care un om îl poate face propriei sănătăţi. Cu cât renunţaţi mai repede, cu atât mai bine pentru dumneavoastră. Fumatul este un factor de risc pentru toate patologiile mai grave, indiferent că este vorba de tumori sau boli cardiovasculare. De asemenea, şi fumatul pasiv este periculos şi cancerigen, aşadar cereţi apropiaţilor să nu fumeze la dumneavoastră în apartament sau în maşină. Consumaţi o cantitate moderată de alcool. Chiar dacă numeroşi specialişti afimă că un pahar de vin în timpul meselor principale este benefic pentru sănătate, un consum excesiv nu are deloc acelaşi efect. Încercaţi, pe cât posibil, să nu consumaţi alcool între mese sau atunci când trebuie să vă urcaţi la volan. Un semnal de alarmă în cazul tinerilor, care de multe ori îşi pun viaţa în pericol, consumând alcool în exces. La fel ca şi tutunul, alcoolul este considerat un fel de drog, chiar dacă este permis prin lege.

Bune intenţii

Cea de-a treia recomandare a specialistului italian se referă la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase. Renunţaţi, pe cât posibil, la mâncărurile grase, consumaţi o cantitate moderată de zaharuri, iar din meniu să nu vă lipsească fructele şi legumele proaspete. Acestea sunt, pe scurt, secretele unei alimentaţii sănătoase, care vă va ajuta să ieşiţi învingător din lupta cu kilogramele.
Conduceţi cu atenţie şi cu prudenţă. Accidentele rutiere provocate de şoferii în stare de ebrietate sau care s-au urcat la volan fără a fi suficient de odihniţi sunt tot mai frecvente. Evitaţi expunerea excesivă la soare sau evitaţi să mergeţi prea des la solar. Ambele contribuie la creşterea riscului de apariţie a unor tumori la nivelul pielii, precum malanomul. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră de încredere atunci când observaţi diferite anomalii, precum tusea persistentă, dificultăţi de respiraţie, febră constantă, chiar dacă scăzută, pierdere nejustificată în greutate, tahicardie, noduli etc.

Mai multă relaxare

Ascultaţi mai multă muzică. Cel puţin aceasta este părerea cercetătorilor de la University of Maryland din Baltimore, care au ajuns la concluzia că muzica are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, asupra inimii şi, mai ales, asupra moralului. Programaţi-vă mai bine ziua, ţinând mereu seama unde trebuie să mergeţi şi ce aveţi de făcut. În acest fel, vă puteţi optimiza mult programul şi puteţi reduce stresul. Nu renunţaţi niciodată la vise. O viaţă fără vise este doar o rutină inutilă, în timp ce, dacă vă lăsaţi mintea să o „ia razna“, vă ajută să descoperiţi soluţii mai bune atunci când aveţi de rezolvat o problemă. În noul an, propuneţi-vă să râdeţi mai mult. Un hohot sănătos de râs înseamnă eliberarea unei cantităţi mai mari de endorfină. Această substanţă reduce intensitatea durerii şi anxietatea, stimulează sistemul imun, intervine în procesul învăţării sau în adaptarea la lumină sau întuneric. De asemenea, din lista lucrurilor „de făcut“ în anul care tocmai a început nu trebuie să lipsească mişcarea fizică, indiferent că este vorba de antrenamentele la sală sau de dans, de exemplu tango. Dansul pasiunii a fost introdus ca terapie în diferite spitale. În afara faptului că este prin excelenţă dansul iubirii, tangoul îmbunătăţeşte echilibrul și are efecte benefice asupra psihicului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS