24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMituri despre creşterea libidoului

Mituri despre creşterea libidoului

Nici un cuplu nu va putea rezista pe termen lung fără o viaţă sexuală activă. De aceea partenerii acordă o atenţie deosebită vieţii intime şi caută mereu metode pentru a-şi creşte plăcerea.
Unele dintre aceste metode au dat rezultatele scontate, adică au dinamizat viaţa sexuală, altele n-au avut succes.
Sunt multe teorii legate de produse ori elemente care cresc libidoul, însă nu toate vor crea dispoziţia pentru sex. În următoarele rânduri vom încerca să separăm, cât de cât, miturile de realitate.

Mitul 1: Stridiile
Din punct de vedere chimic, stridiile conţin iod şi zinc, substanţe cunoscute pentru efectele pozitive asupra testosteronului, precum şi alţi aminoacizi care ar trebui să sporească libidoul. Însă, pentru a beneficia de efectele dorite, va fi nevoie să consumaţi cel puţin 50 de stridii, ceea ce este foarte puţin probabil să se întâmple într-o seară obişnuită când pur şi simplu vreţi să faceţi sex. Potrivit experţilor, migdalele, nucile şi avocado sunt alegeri mult mai bune decât stridiile crude, atunci când este vorba de mâncare pentru declanşarea dorinţei sexuale.

Mitul 2: Ciocolata
Aproape adevărat. Ciocolata face într-adevăr minuni. Diferite studii au arătat că ciocolata neagră creşte nivelul dopaminei, bioflavonoidele pe care le conţine dilată vasele de sânge şi astfel se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Ar trebui să înmuiaţi căpşuni în acea ciocolată, zahărul natural din acest fruct urmând să vă confere un plus de energie. Combinaţia de ciocolată neagră şi unt de arahide ar trebui luată şi ea în calcul, având în vedere că există studii care au confirmat că grăsimile mononesaturate din untul de arahide cresc libidoul la femei.

Mitul 3: Alcoolul
Adevărat, dacă beţi vin roşu. Alcoolul poate reduce anxietatea şi induce o stare de relaxare. În plus, un pahar de vin roşu consumat zilnic creşte dorinţa sexuală a femeilor, cercetatorii considerând că explicaţia pentru acest fenomen este faptul că nivelul ridicat de polifenoli din vin dilată vasele sanguine şi astfel îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Atenţie, însă! Consumul exagerat de alcool poate genera depresie și poate duce la scăderea dorinţei sexuale sau la performanţe deplorabile în pat, aşa că limitaţi-vă la un pahar, maximum două.

Mitul 5: Strugurele
Ficţiune. Potrivit experţilor, singura posibilitate de creştere a libidoului ca urmare a consumului de struguri în pat este legată de momentele plăcute petrecute împreună. În schimb, seminţele de rodie sunt pline de antioxidanţi, ceea ce va avea un efect benefic asupra circulaţiei sângelui şi deci mult mai potrivite pentru creşterea libidoului. Altă opţiune alimentară demnă de luat în seamă este banana, care conţine cantităţi importante de potasiu şi vitamina B, ceea ce înseamnă un nivel energetic superior.

Mitul 6: Haine roşii
Adevărat. Şi funcţionează în cazul reprezentanţilor ambelor sexe. Mai multe studii pe această temă au stabilit că această culoare creşte gradul de atractivitate al femeilor în ochii bărbaţilor, întrucât în subconştient roşul este legat de fertilitate.
Din punctul de vedere al femeilor, culoarea roşu este asociată cu un statut important şi cu puterea. Tocmai de aceea n-ar fi o idee rea ca amândoi partenerii să poarte roşu, pentru o noapte pasională.

sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS