14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSănătate până la adânci bătrâneţi

Sănătate până la adânci bătrâneţi

Menţinerea unei stări bune de sănătate nu este un proces atât de dificil pe cât ar putea părea. Dimpotrivă, poate fi chiar simplu, dacă învăţaţi să urmaţi câteva reguli şi să vă creaţi anumite obiceiuri sănătoase. Cel mai important aspect pe care trebuie să îl aveţi în vedere este că, atunci când vine vorba de sănătate, nu trebuie să faceţi nici un compromis, de aceea specialiştii au elaborat o listă cu sfaturi şi ponturi în legătură cu sănătatea, care garantează că vă vor ajuta să vă menţineţi plin de viaţă şi în cea mai bună formă.
Când e vorba despre sănătate şi tinereţe, spirulina vă este aliat, sunt de părere experţii. Spirulina constituie o sursă unică de oligoelemente şi acizi graşi esenţiali, ale căror proprietăţi în prevenirea îmbătrânirii au fost demonstrate în repetate rânduri. Prin urmare, specialiştii au concluzionat că o cură cu spirulină (capsule) aduce un surplus de tonus şi de vitalitate.
Alt lucru demn de menţionat este faptul că nu putem vorbi despre sănătate dacă fumatul reprezintă un stil de viaţă. Cinci la sută dintre cazurile de cancer pulmonar sunt cauzate de fumatul pasiv. Prin urmare, dacă sunteţi fumător – deşi indicat ar fi să renunţaţi la acest viciu – aveţi grijă de sănătatea persoanelor nefumătoare din jur şi evitaţi să fumaţi lângă ele. Un studiu prezentat recent în Statele Unite relevă că rata mortalităţii în rândul bărbaţilor cu probleme cardiace ale căror partenere sunt fumătoare a crescut cu 23% în ultimii cinci ani.
Atunci când este vorba despre sănătate şi tinereţe este indicat să aveţi grijă la cantitatea de zahăr pe care o consumaţi. Fiind hormonul-cheie al metabolismului, adică al utilizării energiei alimentare, insulina accelerează procesul de îmbătrânire atunci când este produsă în cantităţi prea mari. Morala ar fi să limitaţi consumul de zahăr dacă doriţi să vă păstraţi tinereţea cât mai mult timp posibil.

Factori genetici
Este recomandat să ţineţi cont de factorii ereditari pentru a şti la ce să vă aşteptaţi din punct de vedere al sănătăţii. Fiecare dintre noi are o moştenire genetică pe care nu are cum să o modifice. În schimb, dacă ştiţi ce boli au existat în familie, puteţi să vă daţi seama la ce afecţiuni aţi putea avea o predispoziţie, caz în care vă puteţi face analize pentru a preveni apariţia bolii şi puteţi adopta un stil de viaţă care să garanteze că vă veţi bucura de sănătate până la adânci bătrâneţi.

Grijă la medicamente şi la consumul de carne
Un studiu realizat recent în Scoţia pe un eşantion de 7.000 de subiecţi arată că pacienţii cardiaci care iau medicamente pentru inimă, dar şi aspirină prezintă un risc de criză cardiacă mai mare cu 75% comparativ cu cei care evită această combinaţie de medicamente.
În plus, colesterolul este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii. De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atenţia oamenilor de ştiinţă asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. În mod ideal, un adult n-ar trebui să ingereze mai mult de 120 de grame de carne de vită pe săptămână, altfel riscul de a dezvolta boli cronice, inclusiv diabet şi cancer, creşte direct proporţional cu acest consum de proteină animală.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS