24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCuplurile, noul pariu de la Hollywood

Cuplurile, noul pariu de la Hollywood

Cinematografia a adorat dintotdeauna să folosească la maximum relaţiile pe care vedetele le trăiau atât pe platourile de filmare, cât şi în viaţa reală, relatează www.repubblica.it

Relaţiile dintre vedete au fost întotdeauna exploatate la maximum de marii regizori de la Hollywood, care au încercat să speculeze interesul arătat de opinia publică faţă de viaţa privată a vedetelor. Este suficient să ne amintim de legendarele cupluri Katharine Hepburn – Spencer Tracy, de Humphrey Bogart şi Lauren Bacall, ca să numim doar câţiva dintre monştrii sacri ai micului şi marelui ecran, care au încântat publicul ani la rând. După decenii, locul lor a fost luat de Brangelina (Angelina Jolie şi Brad Pitt) sau, mai recent, de Robert Pattinson-Kristen Stewart. Pe bursa hollywoodiană, două vedete – unite şi în viaţa privată – nu valorează pur şi simplu suma celor două personaje. Regula care se aplică nu este cea elementară: unu plus unu fac doi, ci efectul pozitiv creşte în manieră exponenţială. Pentru că atunci când relaţia dintre protagonişti trece dincolo de micul ecran, impactul mediatic creşte simţitor, iar odată cu el şi numărul de spectatori plătitori. Este suficient să menţionăm cazul Brangelina, al cărui succes demonstrează această teorie. Acest potenţial economic – atât la nivel de prestigiu, cât şi de încasări – nu putea fi ratat de mai-marii caselor de producţie. Un exemplu în acest sens este saga „Twilight“, un fenomen care, potrivit calculelor specialiştilor, valorează peste şase miliarde de dolari. Trei dintre acestea au fost obţinute din încasări, 1,6 miliarde din activitatea editorială, 600 de milioane din merchandising, 1,2 miliarde din drepturile TV şi homevideo. Acest succes s-a datorat poveştii de iubire dintre un vampir şi o pământeană, aşternută pe hârtie Stephanie Meyer şi transpusă apoi pe marele ecran. O contribuţie considerabilă a avut-o însă şi faptul că cei doi protagonişti ai seriei, Robert Pattinson şi Kristen Stewart, formează un cuplu şi în realitate, chiar dacă în ultima perioadă relaţia dintre cei doi amorezi a fost zdruncinată serios din cauza infidelităţii lui Kristen.

Reţetă de succes

Şi acum că operaţiunea Pattinson-Stewart a fost încununată la urma-urmei de succes, Hollywood se pregăteşte să parieze pe un nou cuplu de amorezi, cel format din Andrew Garfield şi Emma Stone. El, înalt şi brunet, s-a făcut deja remarcat în „The Social Network“, în timp ce ea, blondă, veselă şi fascinantă, a atras atenţia în pelicula „The Help“. Cei doi au fost protagoniştii unuia dintre cele mai aşteptate filme ale anului, „The Amazing Spider-Man“, o nouă peliculă dedicată aventurilor celebrului supererou creat de Marvel. Regia este semnată de Marc Webb. În film, Andrew interpretează rolul lui Peter Park, care se transformă în Omul-Păianjen, în timp ce Emma interpretează rolul lui Gwen Stacy. Cei doi actori formează un cuplu şi în viaţa de zi cu, relaţie care va fi exploatată la maximum de producători. De exemplu, Avi Arad, din echipa de producţie, a declarat că „chimia dintre cei doi actori aminteşte de cea dintre Spencer Tracy şi Katharine Hepburn“. Iar media a început imediat să speculeze. Ediţia americană a Huffington Post a lansat un sondaj în care cititorii au fost întrebaţi dacă protagoniştii peliculei pot fi consideraţi pe drept cuvânt noii Tracy Hepburn, adică un cuplu de legendă al cinematografiei, care au jucat împreună în nouă filme şi a căror relaţie a durat 26 de ani. Această comparaţie reprezintă o provocare pentru tinerii actori, dar, în acelaşi timp, este şi un semnal de cât de interesant este acest cuplu pentru tineri. Mai ales dacă vedetele implicate au acelaşi farmec şi aceeaşi popularitate şi au lucrat împreună în mai mult de un film, devenind la fel ca Hepburn şi Tracy, mai mult o companie decât o familie. Iar astfel de cazuri sunt numeroase dincolo de Ocean. De exemplu, Kenneth Branagh şi soţia sa, Emma Thompson, care au jucat împreună în piesa shakespeariană „Mult zgomot pentru nimic“, a cărui regie a fost semnată de Branagh. Sau Woody Allen şi muza sa, Diane Keaton, înlocuită mai apoi de Mia Farrow sau Rita Hayworth şi Orson Welles, Tom Cruise şi Nicole Kidman, Monica Bellucci şi Vincent Cassel. Iar cel mai cunoscut exemplu dintre toate rămâne „Mr. and Mrs. Smith“, în urma căruia Brad Pitt şi-a părăsit nevasta pentru a-şi uni destinule cu Angelina Jolie, formând astfel cuplul „de platină“ al noului mileniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS