16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente pentru fericire

Alimente pentru fericire

Cu toţii avem schimbări de dispoziție, iar alimentaţia sănătoasă ne poate fi de folos. Cei mai mulţi dintre oameni, în astfel de momente, apelează la junk food, ceea ce nu doar că le înrăutăţeşte starea de sănătate, dar are şi efecte negative asupra stării lor de spirit. Însă, ar trebui să ştiţi că o alimentaţie sănătoasă este şi un antidepresiv natural. Iată câteva alimente care întrunesc aceste calităţi: Midiile au un conţinut moderat spre bogat de vitamina B12, seleniu, iod, proteine şi zinc şi scăzut în calorii şi grăsimi. Iodul ajută glanda tiroidă, care este responsabilă cu stările de spirit şi cu menţinerea greutăţii; de asemenea, seleniul şi zincul ajută glanda tiroidă, iar vitamina B12 întăreşte celulele creierului, ceea ce pe termen lung înseamnă un creier care funcţionează la capacitate maximă.
Ciocolata neagră îmbunătăţeşte fluxul sanguin către creier, ceea ce înseamnă o creştere a puterii de concentrare, dar şi o îmbunătăţire a stării de spirit. Ciocolata neagră vă ajută să vă simţiţi plin de energie şi de viaţă. Însă nu exageraţi: pentru a simţi toate aceste beneficii, nu este nevoie decât de o singură tabletă de ciocolată. De asemenea, sparanghelul conţine cantităţi mari de acid folic şi de triptofan. Un nivel scăzut de acid folic are influenţă asupra depresiei, potrivit unor cercetări făcute pe acest subiect. În ceea ce priveşte triptofanul, acesta este folosit de către creier pentru a produce serotonină, un neurotransmiţător cu rol important în apariţia depresiei şi a anxietăţii.
Mierea este alt aliment care contribuie la creşterea moralului. Indiferent de starea de sănătate, mierea este mult mai bună decât zahărul. Ea conţine quercetin, care ajută la prevenirea depresiei şi menţinerea creierului sănătos. În plus, nici nu creşte glicemia, cum face zahărul.
Roşiile conţin licopen, un antioxidant care luptă împotriva inflamaţiilor creierului şi care, în general, îl protejează. Pentru un rezultat mai bun, mâncaţi roşii asezonate cu ulei de măsline – ajută absorbţia licopenului.
De asemenea, ouăle au un conţinut moderat spre ridicat de zinc, vitamina B, omega 3 şi proteine. În plus, ouăle nu doar că energizează, ci și dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp. Unele legume, cam rare ce-i drept, au şi ele o contribuţie considerabilă asupra stării sufleteşti. De exemplu, cartofii albaştri, care nu se găsesc chiar în orice magazin de legume şi fructe, au în componenţă un antioxidant foarte puternic, antocianina, care reduce inflamarea creierului. Acest antioxidant reduce riscul de apariţie a depresiei şi, în plus, ajută memoria. Datorită conţinutului de iod, cartoful albastru ajută şi glanda tiroidă. De asemenea, sfecla elveţiană este bogată în magneziu – un nutrient vital pentru creşterea nivelului energetic al organismului. Un studiu realizat în 2009 în Australia a descoperit o legătură directă între un nivel scăzut de magneziu şi depresie.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS