8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlaneta interdicţiilor

Planeta interdicţiilor

Atunci când paşii vă poartă în diverse colţuri de pe planetă, cu culturi şi tradiţii diferite de cele de pe plaiurile natale, există, de multe ori, pericolul de a vă găsi în situaţii periculoase, relatează libero.it

Cu ceva timp în urmă, au făcut înconjurul lumii o serie de ştiri, care pentru mulţi dintre noi par de-a dreptul absurde, dar care, în mod surprinzător, se dovedesc cât se poate de serioase. De exemplu, una dintre ştirile care au stârnit multe controverse este cea conform căreia femeilor din Franţa le este încă interzis să poarte pantaloni sau că în China, cuplurile nu pot avea mai mult de un copil. Moştenirile trecutului sau ciudăţeniile sunt frecvente în legislaţiile tuturor ţărilor, peste tot existând fel de fel de norme încă în vigoare care sunt mai mult decât neobişnuite. „Interdicţia“ supremă o întâlnim la New York, unde „este ilegal pentru toată lumea să facă orice împotriva legii“. Oricum ar fi, este bine de ştiut că în Florida sunt interzise raporturile sexuale cu un porc spinos, în timp ce în Illinois nu puteţi lua masa într-un local cuprins de flăcări. În Tennessee, în schimb, opt femei nu pot locui sub acelaşi acoperiş pentru că în acest fel îndeplinesc condiţiile unui „bordel“, în timp ce în Massachussets, gorilele nu au voie să stea pe bancheta din spate a autovehiculului; în Baltimore, în săptămâna dinaintea Paştelui este interzisă comercializarea de pui de găină sau de boboci de raţă către minori. În Rehoboth (Delaware), nici să nu vă treacă prin cap să vă prefaceţi că dormiţi pe băncile aflate pe malul mării, pentru că riscaţi să primiţi o amendă piperată; în Minnesota este interzis să opriţi în faţa unei clădiri fără a nu avea un motiv foarte clar pentru care vă aflaţi acolo, iar în Mississippi, legea vă interzice să învăţaţi pe cineva semnificaţia cuvântului „poligamie“.

Ciudăţenii la tot pasul

În  Montana, o reuniune cu mai mult de şapte indieni este considerată „un raid de război“ şi forţele de ordine au voie să intervină. În Alabama este interzis oricărui credincios să intre în biserică purtând mustăţi false care ar putea provoca râsul celorlalţi enoriaşi. În schimb, dacă vă aflaţi cumva în Florida şi aveţi de gând să lăsaţi un elefant în parcare, nu uitaţi să plătiţi taxa la fel ca pentru un autovehicul normal, pentru că altfel riscaţi să fiţi amendat. În Hawaii, gemenii nu au voie să lucreze în cadrul aceleiaşi companii. Însă, dincolo de ciudăţeniile întâlnite la tot pasul în Statele Unite, nici celelalte ţări nu stau prea bine. De exemplu, în Japonia este strict interzisă fotografierea organelor sexuale masculine, în timp ce în Coreea se aplică pedepse destul de severe pentru persoanele care mănâncă pisici vagaboande. În Turcia, dacă îndrăzniţi să furaţi măsline, riscaţi să petreceţi doi ani după gratii. În plus, este strict interzis să întreţineţi raporturi sexuale cu soţia vecinului, cu copiii acestuia sau chiar cu animalele sale domestice. În Israel, este strict interzisă creşterea porcilor, iar în cazul în care totuşi îndrăzniţi şi sunteţi descoperit de autorităţi, legea vă obligă să omorâţi animalul cu propriile dumneavoastră mâini.

Bătrânul Continent

Europenii nu se lasă nici ei mai prejos când vine vorba de interdicţii. Este suficient să ne gândim că pentru Grecia, războiul din Troia nu s-a terminat oficial. În Norvegia, este interzisă sterilizarea căţelelor şi pisicilor, în timp ce în Olanda, în coffee shop puteţi fuma iarbă şi haşiş, însă este strict interzis tutunul. În Rusia, este absolut interzis să pronunţaţi orice frază care conţine mai mult de patru cuvinte în engleză, în timp ce în Belgia este perfect legal să aruncaţi cu varză de  Bruxelles în turişti. În Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, un mic oraş din Ţara Galilor, care înseamnă „Biserica Sf. Maria din mica pădurice de aluni din apropierea torentului rapid de lângă capela St. Tysilio din peştera roşie“, copiii trebuie să ştie să îşi silabisească numele până la vârsta de şase ani şi să îl scrie până la 34.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS