8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLuna de miere ideală

Luna de miere ideală

După luni de pregătiri şi o nuntă care v-a epuizat, este timpul să vă relaxaţi, dar şi să vă regăsiţi pentru prima dată ca soţ şi soţie într-un sejur de neuitat. Ca să începeţi cu dreptul viaţa în doi, oferiţi-vă o lună de miere pe măsură!

Luna de miere este, prin excelenţă, călătoria unui cuplu proaspăt căsătorit. Peste 90 la sută dintre tinerii căsătoriţi îşi oferă o călătorie de nuntă. După emoţiile cu rochia de mireasă, florile şi tortul, ultima etapă după ce v-aţi spus da în faţa altarului este luna de miere, care trebuie să fie ideală, memorabilă, pe scurt perfectă. Iar acest lucru poate fi posibil, cu condiţia să ştiţi exact cum vreţi să sărbătoriţi nunta.
Luna de miere nu se pregăteşte în ultimul minut. Ne gândim la ea luni în şir înainte să vină clipa mult aşteptată. Luna de miere ideală nu există, ea poate fi perfectă sau mai puţin plăcută în funcţie de gusturile, dorinţele şi fanteziile dumneavoastră. Pe vremea bunicilor, tânărul însurăţel era cel care se ocupa de această călătorie. Astăzi, cuplul alege şi decide totul de comun acord, de cele mai multe ori.

Pregătiri din timp

După nuntă, aveţi două opţiuni: fie plecaţi în luna de miere a doua zi imediat după petrecere, când sunteţi încă sub euforia momentului, fie aşteptaţi să vă refaceţi după această noapte obositoare şi plecaţi mai târziu în călătorie. Sau, dacă timpul, bugetul sau alte circumstanţe nu vă permit o călătorie de câteva zile şi alegeţi o escapadă chiar în noaptea nunţii, gândiţi-vă să rezervaţi din timp o cameră la hotel.
Puteţi alege să vă ocupaţi de toate detaliile lunii de miere sau să-i lăsaţi pe alţii să o facă în locul dumneavoastră. Luna de miere „all inclusive“ este o opţiune pe care o aleg tot mai multe cupluri. Aceste pachete oferă o multitudine de avantaje: includ coordonarea întregii călătorii şi a tuturor aspectelor, pentru a oferi o lună de miere de neuitat (hotel, mese, activităţi, divertisment, zbor, închiriere maşini, asigurare, fotografii, rezervarea de croaziere, lista lucrurilor necesare, ponturi de vizitare a zonelor şi oferirea celui mai bun preţ).
Dacă sejurul dumneavoastră de nuntă este departe de casă, nu uitaţi să verificaţi rezervarea la hotel şi biletele, dar şi valabilitatea paşapoartelor dacă mergeţi într-o destinaţie exotică şi aveţi nevoie de ele. De asemenea, verificaţi şi prognoza meteo din locaţia respectivă, nu de alta, dar ar fi păcat ca un timp ploios să vă strice buna dispoziţie.

Departe de casă

Când vine vorba de luna de miere, gândul ne duce spre cele mai îndepărtate locuri. Fiecare cuplu doreşte ca sejurul de nuntă să nu semene cu nici o altă călătorie făcută până atunci. Singuri pe lume pe o insulă pustie, cufundaţi într-o cultură total diferită sau în căutarea unor senzaţii noi, oricare ar fi programul, decideţi asupra unei destinaţii în care nici unul nici altul nu a mai mers vreodată. Acest loc va rămâne colţul dumneavoastră de paradis, pentru totdeauna.
Pentru cuplurile romantice, Italia rămâne destinaţia cea mai visată: Roma, Florenţa sau Veneţia, un mic hotel călduros, gondole, pizza la foc de lemne…
Visaţi să leneviţi pe un șezlong cât mai departe de casă, pe o insulă însorită? Antile, Bahamas, Seychelles, Caraibe, Maldive sunt doar câteva din multitudinea de oferte. Atenţie însă la valurile de turişti! Ar fi bine să alegeţi să plecaţi în afara sezonului şi într-un loc mai retras.
Sau dacă vreţi să vă petreceţi o lună de miere într-un loc zgomotos, plin de viaţă şi adrenalină, puteţi alege Las Vegas, Los Angeles sau Miami.

Pe plaiul românesc

Chiar dacă nu se află pe lista celor mai exotice destinaţii, şi România are locuri fascinante. Tinerii căsătoriţi care doresc să petreacă luna de miere în ţară îşi pot face rezervare la cele mai atractive hoteluri, pensiuni sau vile de cinci, patru sau trei stele, în orice zonă din România.
Una dintre cele mai iubite zone pentru destinaţii de lună de miere din ţara noastră este Valea Prahovei. Indiferent de anotimp sau de pasiunile pe care le aveţi, aici veţi putea practica alpinismul, puteţi face plimbări cu ATV-uri, mountain bike, hiking, drumeţii. Dacă iubiţi marea, nu este nevoie să călătoriţi mii de kilometri spre o destinaţie exotică. Puteţi petrece o lună de miere de vis chiar şi în ţara noastră.
Nordul Moldovei reprezintă unul dintre cele mai frumoase şi spirituale locuri de vacanţă din România. Frumuseţea peisajelor, aerul curat, ospitalitatea localnicilor şi numeroasele obiective turistice din zonă fac din Nordul Moldovei una dintre cele mai interesante destinaţii pentru luna de miere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS