16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente împotriva gripei

Alimente împotriva gripei

Cum vremea este schimbătoare, riscul de a ne îmbolnăvi de răceală sau gripă crește simţitor. Dacă  sunteți răcit sau aveți gripă, ar fi bine să nu daţi repede fuga la farmacie și să vă îndopaţi cu pastile. Există câteva alimente care vă pot scăpa de efectele răcelii și gripei și pe care de cele mai multe ori le ocoliţi. Carnea de curcan este sănătoasă, are proteine și îi va da corpului energia necesară pentru a lupta cu boala. Pregătiţi un sandviș cu carne de curcan, adăugaţi și câteva condimente care vă plac pentru un gust mai bun și veţi vedea că starea de sănătate vi se va îmbunătăți pe zi ce trece. De asemenea, dacă aveţi gâtul uscat, umflat, iritat și vă doare, cel mai indicat remediu este înghețata de fructe. Pasaţi orice fruct aveţi în casă și țineţi-l la frigider, apoi mâncaţi-l. Pe lângă faptul că veţi avea suficiente vitamine, vă veţi simți gâtul alinat, apa din fructe vă va hidrata, iar mucusul se va subția și vă va decongestiona căile respiratorii.
Alt remediu la fel de eficient este sucul de legume. Antioxidanții vă vor întări sistemul imunitar, iar organismului îi va fi mai ușor să lupte cu boala. Dacă vă e poftă de „ceva bun“, stoarceţi sau pasaţi orice fruct aveţi în casă și beţi sucul. Vitaminele vă vor ajuta să vă întremaţi, apa din fructe vă va hidrata, iar starea dumneavoastră de sănătate se va îmbunătăți vizibil.
   
Remedii eficiente

Cercetătorii au descoperit că supa de pui nu numai că este hrănitoare, ci are și proprietăți antiinflamatoare. Studii recente au arătat, de asemenea, că supa de pui poate spori abilitatea cililor nazali de a proteja corpul de bacterii.  În acelaşi timp, dacă simțiţi că vă ia răceala, usturoiul este condimentul salvator. Nu numai că va da savoare mâncării, dar, datorită proprietăților sale antimicrobiene, va stimula sistemul imunitar și va ajuta și la decongestionarea căilor respiratorii.
Un alt remediu demn de luat în seamă este ceaiul. Fie că este verde sau negru, ceaiul este bogat în antioxidanți. În plus, aburul vă poate ajuta la decongestionarea căilor nazale. O linguriță de miere și sucul de lămâie vă pot ajuta să scăpaţi de senzația gâtului iritat.
• sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS