16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Moş Crăciun, depăşit de reni

În cazul în care sunteţi în căutarea unei idei originale pentru a organiza un Crăciun de neuitat, o mână de ajutor vă vine din Marea Britanie, relatează corriere.it. Daţi-l uitării pentru o clipă pe Moş Crăciun şi concentraţi-vă pe sania lui. Mai bine spus pe renii care îl slujesc pe Moş şi care, din câte se pare, sunt la mare modă în acest an. Mai mult decât atât, în ultimii doi ani, căutările pe google.uk referitoare la reni au fost cu cinci la sută mai numeroase decât cele care l-au avut ca subiect pe Moş Crăciun.
Legenda renilor lui Moş Crăciun a început o dată cu poemul „Noaptea de dinaintea Crăciunului“, scris de Clement Clarke Moore în 1822. Acest poem a fost primul în care a fost invocată imaginea Moşului care călătoreşte cu o sanie trasă de opt reni.
Iar acest interes crescut pentru reni s-a dovedit a fi o mină de aur pentru Angie şi Martin Flint, care, în urmă cu şase ani, au renunţat la locurile lor de muncă de director al unei companii media, respectiv de poliţist, şi au decis să pună bazele unei crescătorii de reni în Leicestershire. În prezent, ei sunt invadaţi de fel de fel de cereri. „Am început să lucrăm pentru acest Crăciun încă din luna august, iar cele mai multe dintre programări pentru renii noştri sunt pentru ceremoniile care vor avea loc în centrul Londrei. De obicei, folosim zece masculi, în general în echipă de câte doi sau patru, iar renilor pare să le placă foarte mult să se deplaseze în remorci destinate special transportului de animale: pur şi simplu se relaxează“, au explicat soţii Flint. Deşi Crăciunul reprezintă momentul de apogeu al afacerii lor, în ultima perioadă renii sunt închiriaţi şi cu ocazia căsătoriilor oficiate în timpul iernii. „Am participat la o mulţime, cu fel de fel de scenarii: de la mireasa care soseşte cu o sanie trasă de reni şi până la oaspeţi care sunt transportaţi la localul unde este organizată petrecerea“, a mai spus Flint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS