9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendinţe în moda masculină

Tendinţe în moda masculină

Tendinţele în materie de modă masculină pentru sezonul toamnă-iarnă 2011-2012 sunt interesante şi foarte îndrăzneţe în ceea ce priveşte culorile şi texturile

Toamna şi-a făcut deja simţită prezenţa, iar iarna se apropie cu paşi din ce în ce mai repezi, prin urmare, domnilor, nu ar fi rău să vă puneţi la curent cu noutăţile şi tendinţele în moda acestui sezon. Designerii au multe de oferit în moda masculină şi nu este de mirare că hainele şi ţinutele propuse sunt foarte bogate din punct de vedere al nuanţelor, stilurilor, texturilor şi materialelor. Unele tendinţe deja existente în sezoanele anterioare sunt continuate în moda toamnei şi iernii, ca de exemplu stilul militar, dar apar şi tendinţe noi, menite să diversifice stilul general. Ceea ce se poate spune că se distinge în moda masculină a acestui sezon este faptul că hainele din materiale luxoase au doar nuanţe neutre (în special crem şi gri), în timp ce culorile vii sunt folosite doar în cadrul ţinutelor casual.

Stilul militar, în continuare în tendinţe

Hainele şi jachetele inspirate din uniformele militare, precum şi accesoriile în acelaşi stil, care au fost prezente pe toate podiumurile anul trecut, continuă să fie „pe val“ şi în acest sezon. Pentru toamnă-iarnă, nume mari de designeri şi case de modă precum Salvatore Ferragamo şi Versace propun ţinute foarte elegante şi stilate, compuse în stilul militar, colecţia semnată Alexander McQueen dovedind cele mai mari influenţe „migrate“ din acest gen de îmbrăcăminte.
O altă tendinţă în materie de modă masculină este reprezentată de ţinutele inspirate din hainele purtate în general de absolvenţii facultăţilor importante din Statele Unite, o modă caracterizată prin termenul „college look“. Prin urmare, dacă sunteţi adeptul unui stil casual şi al hainelor confortabile, în culori aprinse, veţi găsi obiecte vestimentare pe placul dumneavoastră în colecţiile propuse de Vivienne Westwood, Tommy Hilfiger, Junya Watanabe, D&G, Acne şi Etro.

Griul, regele sezonului

Culoarea la mare căutare în moda masculină pentru acest sezon este griul, în toate nuanţele sale. Este mereu la modă, poate fi purtat împreună cu negru şi asortat la fel de bine cu alte culori mai îndrăzneţe. Indiferent dacă stilul care vă caracterizează este cel casual sau cel foarte elegant, griul va fi fără îndoială o alegere potrivită pentru orice situaţie. Culoarea este aproape omniprezentă în colecţiile de toamnă-iarnă semnate Michael Kors, Dior Homme, Dolce & Gabbana, Lanvin şi Bogetta Veneta – fie că este vorba de costume, jachete, pardesie sau pantaloni.
Alternativa la gri este dată de tonurile neutre, presărate cu un strop de îndrăzneală. Mulţi designeri care au optat pentru culori neutre ca puncte centrale pentru colecţiile lor au ales să prezinte obiectele vestimentare respective împreună cu haine şi accesorii îndrăzneţe, care să le scoată din anonimat. Canali, Salvatore Ferragamo, Etro şi Michael Kors au prezentat ţinute în nuanţe de maro deschis, tonuri de gri deschis şi chiar alb – accesorizate cu eşarfe în culori vii precum roşu aprins sau turcoaz.

Moda pentru birou

Ţinutele pentru serviciu şi costumele elegante propuse pentru sezonul toamnă-iarnă se caracterizează prin sacourile cu unul sau două rânduri de nasturi, pantaloni largi, cu dungă şi buzunare pătrate foarte vizibile – o tendinţă amplu promovată de case de modă precum Gucci, Dolce & Gabbana, Hermes, Versace, Canali, Michael Kors şi Salvatore Ferragamo. În schimb, designerii care lucrează pentru Buckler, Hermes şi Marni au propus ţinute pentru birou inedite, stil salopetă, realizate din piele, cu buzunare mari, proeminente.
O ţinută mai lejeră, pentru mers la serviciu în medii unde codul vestimentar nu este foarte strict, poate fi obţinută cu ajutorul puloverelor tricotate din lână. Aceste obiecte vestimentare, în culori şi imprimeuri îndrăzneţe, unele dintre ele de inspiraţie nordică, sunt unele dintre vedetele sezonului, fiind propuse de case de modă precum Missoni, Junya Watanabe, Versace şi Hermes. În plus, puloverele uni, pe gât, în nuanţe neutre, sunt şi ele la mare căutare, putând fi purtate fie individual, fie împreună cu un sacou şic.
În afară de toate acestea, o altă tendinţă pentru sezonul toamnă-iarnă este dată de hainele largi – fie că este vorba de salopete, pantaloni, jachete şi pardesie – designerii propunându-şi să promoveze nu doar eleganţa, ci şi confortul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS