7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Sex… cultural

Sexul şi călătoriile sunt un binom care aminteşte de practica mai puţin ortodoxă a turismului sexual, un fenomen condamnat pe întreaga planetă. Însă sexul face parte şi din cultura umanităţii, cu tot cu tabuurile şi părţile sale mai libertine, relatează www.ilturista.info.

Sexul şi călătoriile sunt, din păcate, un binom care, pentru cei mai mulţi, aminteşte de fenomenul turismului sexual, un rău al acestei lumi globale care este combătut cu fermitate. Sexul face însă parte din cultura umanităţii, cu tot cu tabuurile sale şi laturile sale libertine. De altfel, în jurul său s-au născut ritualuri şi tradiţii, uneori ancestrale, care sunt urmate cu sfinţenie până în zilele noastre şi care pot deveni un motiv pentru o călătorie, amuzantă şi totodată interesantă. Iată în cele ce urmează unele dintre cele mai „sexy“ locuri de pe planetă, unde călătorul se poate vedea pus în situaţii uneori jenante şi în care îi poate fi pus la încercare sentimentul de pudoare. Călătoria noastră începe în romanticul şi totodată senzualul Paris. Pe vremuri, simbolul prin excelenţă al „erotismului“ era strălucitorul  Moulin Rouge, care era cu adevărat chintesenţa bucuriei de a trăi tipic pariziană. Localul a fost inaugurat în 1889 în pe atunci rău famatul cartier Pigalle. Aici s-a născut french can-can-ul, celebrul dans cu ajutorul căruia curtezanele reuşeau să îşi seducă victimele. Astăzi, Moulin Rouge a devenit un loc mai puţin încărcat de erotism şi mai degrabă turistic. Însă cei care caută un pic de atmosferă sexy şi erotică trebuie să îşi îndrepte paşii spre Musée de l’erotisme, aflat în imediata apropiere. Aici puteţi admira o colecţie de opere de artă antice, dar şi moderne, toate cu notă sexuală, şi care au fost aduse aici de pe cinci continente. În total, turiştii pot vizita toate cele cinci etaje dedicate sexului, admirând opere pline de senzualitate, dar şi destul de amuzante.

Cea mai veche profesie

Călătoria noastră imaginară continuă în celebrul Cartier al Felinarelor Roşii din Amsterdam. Pomenită în numeroase cărţi, filme şi cântece, viaţa de noapte a acestui oraş a reprezentat aproape întotdeauna una dintre cele mai mari atracţii ale acestei metropole, an de an mii de turişti luând cu asalt străzile celebrului Red Light District. De la bordeluri, sex shop-uri sau muzee dedicate sexului, cartierul Felinarelor Roșii (Rosse Buurt) nu lasă nimic pe seama imaginaţiei. Cine nu a auzit oare de celebrele vitrine, unde femei de vârste, naţionalităţi sau rase diferite îşi aşteaptă liniştite clienţii? Ca să vă faceţi o idee despre ceea ce reprezintă acest cartier, trebuie să vizitaţi Centrul de informare despre prostituţie, unde foste „prestatoare“ vă pot însoţi într-un tur prin celebrul cartier. The Prostitution Information Centre vă oferă informaţii şi consiliere, iar turul durează aproximativ o oră.
Pelerinajul nostru continuă în pitorescul şi legendarul oraş italian Napoli. Aici putem afla amănunte despre viziunea vechilor romani despre sex. Din câte se pare, această viziune era mult mai liberală decât a arheologilor care au scos la lumină statuile lascive şi frescele „fierbinţi“. Aceste opere cu un erotism explicit au fost descoperite în Campania, în secolul 18. În 1819, a fost inaugurat în cadrul Muzeului de Arheologie din Napoli aşa-numitul „Gabinetto degli oggetti osceni“ – un fel de birou pentru obiecte obscene. Această colecţie a iscat un scandal uriaş şi a fost interzisă şi închisă timp de decenii. Abia din 2000, după o restaurare, aşa-numita „Cameră Secretă“ este din nou deschisă publiului, iar secretele sale, pline de erotism, sunt în sfârşit dezvăluite.

Erotism cu iz asiatic

Un alt muzeu dedicat sexului este China Sex Museum din Tong-Li. După ce l-a deschis iniţial în Shanghai, sexologul chinez Liu Dalin a decis să mute centurile de castitate şi picturile cu scene lascive în oraşul Tong-Li, din cauza lipsei susţinerii autorităţilor din oraş, care au refuzat, printre altele să permită afişarea de simboluri sexuale la intrare. Dalin a reuşit să adune peste 1.500 de exponate care prezintă istoria a peste 9.000 de ani de erotism oriental. Pitorescul sat Tong-Li, aflat la 80 km vest Shanghai, este deseori invadat la sfârșit de săptămână de turişti dornici să viziteze şi canalele, podurile şi străduţele tipice pentru un sat tradiţional de pescari.
Şi, pentru că tot am ajuns în Asia, traseul poate continua în India. Aici, membrii dinastiei Chandellas, care au pus bazele templelor Khajuraho, au decis să îşi construiască propria capitală culturală într-un mod care încă îi şochează pe turişti.
Scenele pline de erotism care umplu pereţii celebrelor temple ale iubirii din Khajurajo sunt pentru unii sursa unor stări extatice pline de mister, iar pentru alţii, un fenomen greu de explicat. Acestea reprezintă cupluri în diverse posturi erotice şi emană o stare de sacralitate venită parcă dintr-o altă lume. Tema dominantă a sculpturilor murale din aceste temple este adorarea femeii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII