16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCosmetică la domiciliu

Cosmetică la domiciliu

Vara s-a terminat, iar acum a venit momentul să acordăm mai multă atenţie pielii, după stresul suferit ca urmare a expunerii la soare

Site-ul italian www.benesserevillage.it a oferit cititoarelor sale câteva reţete de măşti, cu ajutorul cărora doamnele şi domnişoarele îşi pot reface frumuseţea tenului şi pot combate efectele nocive pe care soarele, nisipul, vântul şi apa mării le-au avut asupra pielii. Astfel, pentru a avea o piele catifelată şi luminoasă, puteţi prepara o mască pe bază de papaya şi miere de albine. Curăţaţi papaya, tăiaţi-o în bucăţele şi pasaţi fructul cu ajutorul unui mixer, până obţineţi o cremă moale. Adăugaţi o linguriţă de miere şi aplicaţi pe faţă, ca pe o mască, amestecul obţinut. După 20 de minute, îndepărtaţi masca, folosind apă călduţă. Pentru a evita ca epiderma să rămână pătată şi pentru a îndepărta pielea moartă, care apare odată cu dispariţia bronzului, puteţi folosi o mască pe bază de morcov. Radeţi foarte mărunt doi morcovi şi amestecaţi-i cu doi linguriţe de ulei de măsline extravirgin. Amestecaţi totul cu o furculiţă şi aplicaţi crema pe faţă, masând uşor. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, înainte de a îndepărta masca. De asemenea, puteţi amesteca doi morcovi raşi cu un gălbenuş de ou şi jumătate de pahar de lapte. Lăsați să acţioneze 20 de minute, după care îndepărtaţi cu apă călduţă.

Ten cu probleme

În cazul în care, după vacanţă, observaţi că tenul dumneavoastră este gras şi uleios, nu disperaţi. De exemplu, puteţi prepara o mască din fructe şi miere. Aveţi nevoie de o jumătate de portocală sau grepfrut şi două linguriţe de miere. Se zdrobesc feliile de fructe, se adaugă mierea, se omogenizează şi se aplică. După 30 de minute, îndepărtaţi masca spălându-vă chipul din abundenţă cu apă caldă. Altă posibilitate ar fi să amestecaţi două felii zdrobite de pepene galben şi două de mango cu o lingură de iaurt şi să aplicaţi amestecul pe piele, lăsându-l să acţioneze timp de 30 de minute. În cazul în care observaţi că tenul dumneavoastră este uscat, puteţi amesteca doi castraveţi daţi prin răzătoare cu două linguri de ulei de măsline. După 20 de minute, îndepărtaţi masca şi veţi observa că pielea începe să îşi recupereze din strălucirea pierdută. La fel de eficientă este şi masca preparată dintr-un gălbenuş de ou, amestecat cu o lingură de ulei de măsline şi una de germeni de porumb. Aplicaţi masca pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze până când simţiţi că începe „să strângă“. Chiar dacă nu observaţi cine ştie ce schimbări la faţa dumneavoastră, în ciuda expunerii la soare, tenul are totuşi nevoie de îngrijiri. De exemplu, puteţi aplica o mască preparată dintr-o jumătate de pahar de muştar, amestecat cu două linguri de apă şi câteva petale de trandafiri. Lăsaţi masca să acţioneze 20 de minute, după care clătiţi cu apă din abundenţă. Altă mască uşor de preparat este cea realizată din lapte bătut şi zeama de la două lămâi. După o jumătate de oră de la aplicare, îndepărtaţi masca mai întâi cu apă fierbinte, apoi cu apă rece.

O mască pentru fiecare
 
După expunerea la soare, există mari șanse să apară fel de fel de coşuri chiar şi pe tenul persoanelor care nu aveau probleme cu acneea. Pentru a rezolva problema, luaţi o jumătate de lămâie şi un ou, amestecaţi ingredientele şi aplicaţi crema obţinută pe faţă, lăsând-o să acţioneze 10-15 minute. Clătiţi cu apă rece. De asemenea, puteţi amesteca o lingură de drojdie de bere cu una de ceai de muşeţel şi să lăsaţi masca să acţioneze 10 minute. Altă propunere lansată de site-ul italian este masca obţinută din sucul de la o portocală şi o lingură de smântână grasă. Lăsaţi masca să acţioneze 15 minute. Alt efect negativ al expunerii prelungite la soare este apariţia ridurilor. Pentru a combate aceste inestetice imperfecţiuni, preparaţi o mască de banane. Tot ce trebuie să faceţi este să pasaţi o banană, apoi aplicaţi-o pe faţă pentru 20-30 de minute. De asemenea, puteţi amesteca banana cu puţină miere şi o lingură mare de iaurt. Lăsaţi masca să acţioneze o jumătate de oră, apoi curăţaţi-o cu apă călduţă. La fel de eficientă împotriva ridurilor este masca din ou, preparată dintr-un albuş de ou bătut, amestecat cu o linguriţă de miere şi una de ulei de măsline, sau masca din căpşune, preparată din două-trei căpşune amestecate cu iaurt gras sau smântână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS