10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNu vă pierdeţi individualitatea atunci când iubiţi

Nu vă pierdeţi individualitatea atunci când iubiţi

Sentimentele pe care le experimentăm atunci când începem o relaţie cu o persoană potrivită sunt minunate şi de multe ori ne duc cu capul în nori mai mult decât ar trebui. Când găsim o persoană care pare ideală poate fi tentant să vrem să ne petrecem fiecare clipă a fiecărei zile cu respectivul om. Deşi o relaţie nouă are nevoie să i se dedice cât mai mult timp, la fel de important este însă ca fiecare dintre cei implicaţi să îşi păstreze individualitatea, nu să se definească prin prisma partenerului. Tocmai de aceea, învăţaţi să iubiţi fără să vă estompaţi voit personalitatea de dragul celuilalt.
În primul rând, este bine să aveţi mereu în minte faptul că aveţi nevoie de prieteni, oricât de fericit aţi fi în noua relaţie. Petrecând timp alături de prietenii dumneavoastră puteţi să vă distraţi şi să vă exteriorizaţi aşa cum sunteţi, cu bune şi rele, fără a sacrifica însă relaţia. Astfel, veţi avea ocazia să observaţi şi care este reacţia partenerului faţă de ideea că dumneavoastră petreceţi timpul şi cu alte persoane. În cazul în care observaţi şi cea mai mică reticenţă din partea lui, poate ar fi bine să reevaluaţi situaţia şi să vă gândiţi dacă relaţia este într-adevăr sănătoasă.
Un alt obicei pe care trebuie să îl adoptaţi este acela de a vă ocupa timpul cu lucruri care vă fac plăcere. Poate fi vorba de mersul la sala de fitness, înscrierea la un curs pe care doreaţi de mult să îl urmaţi sau pur şi simplu să vă acordaţi răgaz pentru a citi nişte cărţi care v-au fost recomandate. Este important să vă acordaţi timp pentru micile plăceri care vă fac viaţa frumoasă şi pentru activităţi de care vă bucuraţi independent de partener sau de relaţia în care sunteţi implicat.

Nu vă neglijaţi familia

Deşi poate nu v-aţi fi gândit, sănătatea relaţiei cu partenerul depinde în mare măsură de legăturile pe care le aveţi cu membrii familiei. Uneori, oamenii se înstrăinează de propria familie, neglijându-şi rudele în favoarea legăturii nou-create. Însă, legăturile emoţionale puternice şi sentimentul de siguranţă pe care le oferă o viaţă de familie fericită se vor dovedi benefice pentru eforturile şi dorinţa de a vă păstra propria individualitate – iar acesta este unul dintre secretele care asigură şi o viaţă amoroasă fericită.
Aveţi în vedere că, din când în când, partenerii implicaţi într-un cuplu au nevoie să îşi acorde timp propriei persoane. Pentru ca relaţia să fie fericită, „sănătoasă“ şi împlinită, fiecare trebuie să îşi propună (şi să respecte acest obiectiv) să preţuiască atât timpul petrecut împreună, cât şi pe cel petrecut cu propria persoană, dar să nu uite că reciprocitatea este esenţială. Cu alte cuvinte, să lase egoismul deoparte şi să-i permită şi partenerului să se bucure de acelaşi privilegiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS