13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIubire pusă pe pauză

Iubire pusă pe pauză

O pauză luată într-o relaţie nu este neapărat un lucru rău, ci prezintă şi avantaje care pot suda cuplul după încheierea „repausului“

Relaţiile amoroase se sfârşesc din motive variate, care diferă de la om la om. Printre acestea se numără de foarte multe ori certurile, sentimentele confuze, deciziile luate în ceea ce priveşte cariera, dar şi dispariţia atracţiei faţă de partener. În schimb, pauza luată în relaţie se întâmplă atunci când respectiva legătură a ajuns la un punct culminant sau atunci când ambii parteneri simt nevoia să stea o perioadă unul fără celălalt. O astfel de pauză nu înseamnă însă că relaţia s-a încheiat şi nici nu are aceleaşi consecinţe ca o despărţire în adevăratul sens al cuvântului. Dimpotrivă, poate reprezenta o ocazie ideală pentru parteneri de a afla ce îşi doresc de la relaţie pe viitor.

Redescoperirea propriei persoane

Atunci când ne gândim la conceptul de „pauză în relaţie“, îl asociem cu libertatea partenerilor de a se vedea şi cu alte persoane. Totuşi, dacă înainte de relaţia întreruptă experienţa în domeniul întâlnirilor nu a fost vastă, această alegere s-ar putea să fie o sursă de gelozie, frustrare şi regret în cazul în care alegeţi să reluaţi legătura cu partenerul. În schimb, dacă profitaţi de pauză pentru a avea mai mult timp pentru propria persoană şi propriile plăceri, veţi avea ocazia de a vă redescoperi obiectivele şi ambiţiile care se poate să se fi rătăcit în timpul relaţiei. Dacă după pauză decideţi să reveniţi la relaţia întreruptă, partea bună va fi faptul că vă veţi fi stabilit obiective clare atât pentru propria persoană, cât şi pentru relaţia amoroasă.

Vreţi cu adevărat să rămâneţi cu partenerul?

Ce se întâmplă dacă, după câţiva ani petrecuţi alături de partener, descoperiţi sau vi se pare că nu prea mai vreţi să staţi cu el? Hotărârea de a lua o pauză vă poate aduce numai beneficii, atunci când vine vorba de a decide împreună cu cine vreţi să fiţi. O variantă ar fi aceea ca în timpul pauzei să vi se facă atât de dor de partener încât să vă daţi seama că nu puteţi trăi decât alături de el. Cea de-a doua este să descoperiţi că o relaţie cu o persoană nouă este o soluţie mai sănătoasă pentru dumneavoastră. Oricare ar fi concluzia la care ajungeţi, veţi avea de câştigat pentru că o să ştiți ce vă doriţi – fie în actuala relaţie, fie în una alături de un alt partener.

Vă stabiliţi obiective în plan profesional

În aceste vremuri marcate de o gravă criză economică, poate fi destul de greu să găsiţi o slujbă ideală – una care vă permite să faceţi ceea ce ştiţi şi vă place şi care să fie şi bine plătită. Totuşi, de multe ori se întâmplă ca persoanele implicate într-o relaţie să facă unele compromisuri doar pentru a fi alături de partener – acceptă o slujbă pe care nu şi-o doresc pentru a locui în acelaşi oraş sau decid să nu urmeze cursuri de perfecţionare ce le-ar putea aduce o slujbă mai bună pentru simplul motiv că viaţa profesională ar putea afecta şi acapara viaţa sentimentală. În cazul unei pauze în relaţie veţi avea răgazul de a descoperi cum şi dacă puteţi evolua pe plan profesional atunci când sunteţi pe cont propriu şi nu depindeţi emoţional de partener sau de relaţie.

Este partenerul „Alesul“?

Un alt motiv pentru care cuplurile decid să ia o pauză este acela ca partenerii să stabilească dacă omul alături de care sunt este într-adevăr persoana cu care fiecare îşi doreşte să îşi petreacă restul vieţii. Există multe situaţii în care iubiţii au luat pauză, timp în care fiecare a avut şi alte relaţii, apoi s-au împăcat, s-au căsătorit şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi. Totuşi, această abordare funcţionează doar dacă ambii parteneri vor să experimenteze aşa ceva. Altfel, metoda poate provoca sentimente confuze şi, mai ales, gelozie la gândul că jumătatea (sau posibila jumătate) se vede şi cu alte persoane.
Pe de altă parte, abordarea poate da şi rezultate pozitive: poate consolida relaţia dacă ambii parteneri îşi dau seama că relaţia pe care o au este cu adevărat ceea ce îşi doresc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS