10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAdevărul gol-goluţ

Adevărul gol-goluţ

În viaţă facem mereu compromisuri pentru a le fi pe plac celor din jur, însă unele lucruri fac parte din personalitatea noastră şi nu trebuie să fie un motiv de ruşine

Relaţiile pe care le stabilim de-a lungul vieţii, fie că este vorba de cele intime sau de cele profesionale, ne fac de multe ori să avem îndoieli în legătură cu propria noastră personalitate. Poate că vi s-a spus că nu sunteţi un om bun, că aveţi defecte sau că interesele şi comportamentul dumneavoastră nu sunt bune sau nu sunt aşa cum ar trebui. Probabil că astfel de cuvinte v-au durut, însă, în definitiv, nimeni nu ştie mai bine decât dumneavoastră cine şi cum sunteţi cu adevărat. Suntem diferiţi unii de alţii şi suntem unici dintr-un motiv, tocmai pentru a ne evidenţia. De aceea, există lucruri speciale care vă conturează personalitatea şi caracterul, care sunt de fapt calităţi şi pentru care nu trebuie să vă cereţi niciodată scuze.

Sinceritatea

Mulţi oameni ar prefera să audă numai lucruri pozitive despre propria persoană, relaţiile şi anturajul lor, chiar dacă interlocutorul ar fi nevoit să mintă pentru a le face pe plac. Totuşi, de ce să acceptaţi acest compromis? Adevărul doare uneori, însă sinceritatea este o calitate demnă de apreciat, pe care nu trebuie să o ascundeţi, dimpotrivă. A fi sincer înseamnă a-i demonstra cuiva că vă pasă suficient de mult de el şi că aveţi încredere că va aprecia adevărul mai mult decât o minciună binevoitoare. Fiţi mereu sincer, pentru că este important să ştim adevărul, nu să trăim în minciună.
Timpul liber
şi interesele

Dacă sunteţi un om căruia îi place să călătorească şi sunteţi mereu pe picior de plecare de dragul aventurii, nu este nimic în neregulă. Sau, dacă simţiţi că trebuie să dansaţi de fiecare dată când auziţi o melodie care vă place, savuraţi momentul. Nu trebuie să vă scuzaţi pentru ceea ce vă face plăcere, aşa că, dacă există în jur persoane care încearcă să vă convingă de contrariu, atunci ar fi mai bine să vă gândiţi dacă merită să păstraţi prieteni care vor să fiţi ceea ce nu sunteţi.
Aceeaşi „strategie“ trebuie aplicată şi în cazul celor care vă critică interesele şi pasiunile. Şi ce dacă vă place să mergeţi la cumpărături, sunteţi pasionat de modă, vă face plăcere să vă petreceţi timpul cu prietenii sau, dimpotrivă, vă place să staţi singur cu propriile gânduri? În viaţă, fiecare trebuie să facă ceea ce îi face plăcere, iar atâta timp cât aceste activităţi nu dăunează nimănui, totul este în regulă. Nu vă simţiţi prost dacă nu vă plac aceleaşi lucruri care sunt pe placul celorlalţi – este un alt aspect care vă conferă unicitate.

Succesul

Oricine îşi doreşte să aibă succes în toate aspectele vieţii. Cu toţii ne străduim să simţim gustul dulce al succesului, deci nu aveţi de ce să vă simţiţi prost sau să vă scuzaţi pentru succesele pe care le obţineţi. Nu trebuie să vă gândiţi că, bucurându-vă de propriile realizări, îi faceţi pe cei din jur să se demoralizeze din cauza eşecurilor lor. Fiecare persoană are şansa sa, pe care poate să o valorifice sau nu. În loc să vă scuzaţi pentru că sunteţi o persoană care îşi îndeplineşte obiectivele, fiţi recunoscător pentru această calitate şi fiţi pozitiv – aşa veţi reuşi poate să îi inspiraţi şi pe cei din jur, care nu vă vor privi cu invidie, ci cu admiraţie. Dacă în jurul dumneavoastră există persoane care sunt mereu nemulţumite de faptul că aveţi succes, astfel de oameni nu au ce căuta în viaţa dumneavoastră, pentru că vă vor trage mereu înapoi.

Prietenii

Grupurile de prieteni sunt formate din „elemente“ diferite, iar acest lucru este exact ceea ce conferă unicitate „găştii“. Fiecare membru aduce ceva diferit – păreri, interese, subiecte de discuţie, astfel că orice conversaţie devine plăcută şi interesantă. În definitiv, un grup în care toţi sunt de acord şi toţi ar avea dreptate ar fi destul de plictisitor. De aceea, nu trebuie să vă faceţi probleme în legătură cu felul de a fi al prietenilor dumneavoastră. Dacă v-aţi împrietenit, acest lucru s-a întâmplat din motive bine întemeiate, deci nu aveţi de ce să vă fie ruşine sau să vă scuzaţi pentru grupul de prieteni pe care îi aveţi. Mai mult decât atât, este chiar indicat să vă apăraţi amicii şi prietenii atunci când cineva îi „atacă“, justificat sau nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS