22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBijuterii şi personalitate

Bijuterii şi personalitate

Bijuteriile şi pietrele preţioase pot dezvălui multe lucruri despre personalitatea persoanei care le poartă, informează www.ok-salute.it

Bijuteriile spun multe lucruri despre persoanele care le poartă. Preferinţa pentru o culoare sau pentru o piatră preţioasă reflectă unele trăsături de personalitate. Aceasta este părerea psihiatrului italian Augusto Iossa Fasano. De exemplu, persoanele cărora le place să poarte bijuterii din aur au o părere extrem de bună despre ele. În plus, nu se tem să apară într-o lumină tradiţionalistă. În faţa unei lumi care se schimbă cu o viteză halucinantă şi în faţa unor valori tot mai efemere, aurul pare să rămână „colacul de salvare“ etern şi incoruptibil. Preferinţa pentru bijuteriile din aur alb exprimă ambiguitate şi contradicţie. Pe de-o parte, alegerea aurului alb exprimă o legătură puternică şi solidă cu tradiţia, iar pe de altă parte există o tensiune şi o dorinţă de a se înnoi şi de a fi în pas cu tot ceea ce este modern. Deloc întâmplător, bijuteriile din aur alb sunt mult mai frecvente decât cele din aur galben. Colierul din perle transmite un sentiment de pace atât persoanelor care îl poartă, cât şi celor care îl admiră. În plus, perlele sunt şi simbolul prin excelenţă al virginităţii, iar în Evul Mediu erau interzise prostituatelor. Mai mult chiar, în zilele noastre, pentru romi ele reprezintă un tabu: nu pot fi furate, pentru că puritatea trebuie respectată. Doamnele care preferă bijuteriile cu pietre roşii sau bijuteriile din coral sunt misterioase, calde şi pasionale. Persoanele care preferă bijuteriile din coral sau cu rubine iubesc viaţa şi o trăiesc cu intensitate. De asemenea, potrivit credinţei populare, coralul ţine la distanţă farmecele şi bolile. Diamantul este piatra preferată a femeilor cu o personalitate puternică, iar smaraldele sunt preferate de persoanele calculate, cărora nu le place să îşi asume riscuri.
 
Pietre şi zodii

 Potrivit www.cielo.it, astrologia clasică recunoaşte faptul că există o legătură strânsă între pietre şi zodii. Virtuţile magice ale fiecărei pietre sunt potenţate în sintonie cu semnul zodiacal al purtătorului. În aceste cazuri, aceste pietre devin adevărate talismane, capabile să corecteze erori, să favorizeze capacităţi personale şi să poarte noroc. De exemplu, pentru nativii din Berbec, piatra „magică“ este rubinul, capabil să îi „regenereze“ fizic şi psihic, mai ales că reprezentanţii acestei zodii au de multe ori pasiunea să se lase duşi de val şi să se dedice trup şi suflet propriului vis. Rubinul reuşeşte să le „pareze“ impulsivitatea. Piatra preţioasă a Taurilor este turcoazul, care exprimă cel mai bine forţa, robusteţea şi dorinţa de câştig imediat al reprezentanţilor acestei zodii. Printre pietrele preţioase care le poartă noroc nativilor acestei zodii se numără smaraldul şi malachitul. În cazul Gemenilor, smaraldul se dovedeşte un ajutor de nădejde pentru depăşirea inconstanţei, cunoscută a fi unul dintre punctele slabe ale nativilor acestei zodii. De asemenea, ambra şi ochiul de tigru sunt pietre purtătoare de noroc pentru Gemeni. 

Magie… minerală
    
Pentru a-şi depăşi sensibilitatea acută şi timiditatea, atât de specifice Racilor, nativii acestei zodii pot folosi opalul alb, în timp ce piatra lor norocoasă este perla. În cazul Leilor, piatra care li se potriveşte cel mai bine este diamantul, în timp ce ambra le aduce noroc. Pentru Fecioare, pietrele care se potrivesc cel mai bine cu dorinţa lor de a avea relaţii calme şi creative sunt jadul şi smaraldul, în timp ce ambra şi agata conciliază spiritul analitic cu spiritul lor critic. De asemenea, topazul şi cuarţul roşu sunt pietre purtătoare de noroc pentru nativii acestei zodii. În cazul Balanţelor, piatra „magică“ se dovedeşte a fi safirul, în timp ce pietrele purtătoare de noroc sunt  topazul şi cuarţul. Pentru Scorpioni, opalul negru pare a fi cel care le pune în evidenţă senzualitatea şi farmecul misterios. Topazul domoleşte pasionalitatea excesivă şi apariţia crizelor de nervi, iar pietrele roşii, precum rubinul, le poartă noroc. În cazul Săgetătorilor, piatra simbol este turcoazul, capabil să le satisfacă nevoia de noi obiective şi noi idealuri, dar şi curiozitatea, iar piatra norocoasă este ametistul. Pentru nativii din Capricorn, piatra simbolică este diamantul, care scoate în evidenţă calităţile acestei zodii, în timp ce opalul este piatra lor norocoasă. Piatra simbolică a Vărsătorilor este safirul, iar ca talisman pot opta pentru cristalul de rocă. Ametistul stimulează echilibrul emotiv şi favorizează iubirea şi spiritualitatea nativilor din Peşti, iar ca talisman se distinge perla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS