10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli de aur pentru machiaj

Reguli de aur pentru machiaj

Teoretic, totul este permis în arta machiajului, însă practic există câteva reguli de care trebuie să ţineţi întotdeauna seama

Depăşirea machiajului tradiţional poate fi uneori soluţia pentru a vă face remarcată. Este posibil ca atenţia îndreptată spre dumneavoastră să nu fie tot timpul generată de admiraţie, ci mai degrabă de critică, în special în mediile în care se pune mare preţ pe aspect – de exemplu, la serviciu, la şcoală. De aceea, este bine să aveţi în vedere anumite reguli impuse în ceea ce priveşte machiajul şi să vă gândiţi de două ori înainte de a le încălca, dacă vreţi ca aprecierile făcute la adresa dumneavoastră să fie pozitive.

Alegeţi cu atenţie fondul de ten

S-ar spune că aceasta este o regulă de bază, dar totuşi multe femei continuă să o încalce. Se întâmplă în cazul doamnelor şi domnişoarelor care folosesc o nuanţă de fond de ten care nu se potriveşte pielii lor. Este important ca fondul de ten să aibă exact aceeaşi culoare cu a pielii, pentru că altfel machiajul va părea artificial. Pentru a fi sigură că fondul de ten nu va arăta ca o mască, aveţi grijă să întindeţi produsul cosmetic pe toată faţa, pe gât şi pe decolteu şi verificaţi rezultatul final într-o oglindă aşezată într-un loc cu lumină naturală.
Dacă aţi observat că de cele mai multe ori păreţi foarte palidă în fotografii, să ştiţi că fondul de ten este de vină. Probabil produsul pe care îl folosiţi conţine dioxid de titaniu sau oxid de zinc, substanţe care conţin factor de protecţie solară ridicată. Într-adevăr, acest tip de fond de ten vă protejează pielea de acţiunile razelor ultraviolete, însă dacă vreţi ca tenul să aibă un aspect natural în fotografii alegeţi produse care nu conţin aceste ingrediente. Sau mai există şi posibilitatea de a renunţa complet la fondul de ten şi de a folosi, în schimb, doar corector pentru a masca imperfecţiunile.

Alegeţi produse potrivite pentru fardarea sprâncenelor

Găsirea produsului cosmetic perfect pentru conturarea sprâncenelor poate fi o provocare.
Creioanele dermatograf şi fardurile pudră pot fi prea dure şi, în general, înăspresc trăsăturile, însă pentru unele femei poate fi o alegere bună. Dacă nu vă plac aceste produse, optaţi, în schimb, pentru creioane speciale pentru sprâncene, cu o textură cremoasă, produse care conturează fără a exagera machiajul şi conferă sprâncenelor un luciu natural.
Nu exageraţi machiajul ochilor în timpul zilei

Tuşul este un „instrument“ perfect de machiaj pe care femeile îl au la dispoziţie pentru a-şi pune în evidenţă privirea. Totuşi, acest produs cosmetic este destinat aproape exclusiv machiajului de seară, prin urmare nu ar trebui folosit şi în timpul zilei. Aveţi în vedere că există diferenţe majore între ceea ce este permis la realizarea machiajului de seară şi ceea ce este acceptabil ziua, la serviciu, de exemplu. Prin urmare, evitaţi să folosiţi tuş sau farduri în culori închise pentru machiajul de zi. Optaţi, în schimb, pentru nuanţe mai discrete – recomandarea stiliştilor ar fi să folosiţi tonuri calde de bej sau gri deschis.

Nu conturaţi buzele dincolo de linia naturală

Poate că trucul de a contura buzele depăşind puţin linia lor naturală funcţionează în cazul şedinţelor foto profesionale, pentru că în poze această tehnică poate crea iluzia de buze mai pline. În realitate, însă, un astfel de truc nu este recomandat, pentru că efectul este dezastruos.
Dacă doriţi să obţineţi acest efect de buze voluptoase, creaţi un efect de volum aplicând un ruj sau un gloss strălucitor în centrul buzelor. De asemenea, dacă vreţi să vă scoateţi în evidenţă gura, cea mai bună soluţie este să folosiţi un ruj într-o nuanţă foarte închisă şi foarte puternică. În schimb, dacă vreţi să obţineţi efectul contrar, alegeţi rujuri în nuanţe apropiate de culoarea naturală a buzelor.

Nu vă lăsaţi păcălită de vânzătoare

Doamnele de la magazinele de cosmetice au interesul de a vinde ceea ce este expus, deci v-ar spune că orice produs şi orice nuanţă vi se potriveşte, doar pentru a vă convinge să cumpăraţi. Lumina artificială din magazin vă poate păcăli, aşa că împrumutaţi oglinda şi ieşiţi un minut afară pentru a lua o decizie abia după ce vă vedeţi în lumină naturală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS