11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Tineri şi bogaţi

Cântăreaţa Lady Gaga s-a situat pe prima poziţie a topului din 2011 al celor mai bine plătite celebrităţi care nu au împlinit încă vârsta de 30 de ani, realizat de revista Forbes, informează cotidianul italian La Repubblica. Potrivit clasamentului dat publicităţii de revista americană, nonconformista solistă de  25 de ani, care anul trecut a susţinut 137 de concerte în 22 de ţări, a câştigat 90 de milioane de dolari. Lady Gaga este urmată în clasament de cântăreţul canadian Justin Bieber. De altfel, solistul de 17 ani este cel mai tânăr star prezent în Top 10. Anul trecut, Justin şi-a rotunjit conturile cu peste 53 de milioane de dolari. Veniturile provin din turneul mondial susţinut în 2010, din încasările obţinute în urma filmului care îi prezintă concertele, dar şi din cele pentru albumul de studio „My World 2.0“.
Medalia de bronz îi revine în acest an lui LeBron James, jucătorul echipei de baschet Miami Heat, care în 2010 a obţinut venituri de 48 de milioane de dolari.

Campioni de top

Locul patru în clasament este ocupat de jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, de 29 de ani, care a obţinut anul trecut peste 47 de milioane de dolari, mare parte din bani provenind din contractele de sponsorizare cu companii majore, precum Nike, Rolex şi Wilson. Urmează în top cântăreaţa americană de muzică country Taylor Swift, de 21 de ani, care şi-a rotunjit contul cu peste 45 de milioane de dolari, graţie unui turneu profitabil şi vânzărilor spectaculoase înregistrate de albumul ei „Speak Now“. Swift este urmată de colega sa de breaslă, Katy Perry, de 26 de ani, clasată pe locul şase, cu 44 de milioane de dolari, graţie încasărilor obţinute din vânzarea albumului ei intitulat „Teenage Dream“, dar şi unor contracte de publicitate şi a unui parfum.
Din top nu putea lipsi nici Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, care anul trecut a încasat 38 de milioane de dolari din salarii, prime şi contracte de sponsorizare, inclusiv cel cu brandul Nike.
Ronaldo a reuşit să îl devanseze pe colegul său de breaslă, fotbalistul argentinian Lionel Messi, jucătorul echipei FC Barcelona, care ocupă poziţia a noua în clasament, cu 32 de milioane de dolari. Cântăreaţa americană Beyonce, fostul lider din 2010 al acestui clasament, a coborât pe poziţia a opta, cu 35 de milioane de dolari. Ultimul loc în Top 10 este ocupat de jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, cu venituri de 31 de milioane de dolari obţinute în 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS