16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObsesia abdomenului plat

Obsesia abdomenului plat

Odată cu apropierea verii, începe şi numărătoarea inversă până la temuta probă a costumului de baie

Vara se apropie văzând cu ochii şi creşte şi numărul doamnelor care recurg la fel de fel de diete miraculoase, masaje, sală doar din dorinţa de a trece cu brio peste dificilul examen al costumului de baie, obsesia tuturor. Odată cu renunţarea la hainele care marcau cât de cât eventualele defecte, apar şi nesiguranţele legate de siluetă. Potrivit cotidianului italian La Stampa, un sondaj recent realizat pe un eşantion de 512 de femei confirmă teama generală existentă mai ales în rândul reprezentantelor sexului frumos. Dintre sutele de femei intervievate, doar trei la sută au declarat că sunt absolut „pregătite pentru sosirea verii“. Şase femei din zece au recunoscut că abdomenul este principalul factor de stres înainte de sosirea mult aşteptatei vacanţe, dându-le mai mari dureri de cap decât picioarele sau şoldurile.

Probleme la plajă

Însă, care este este soluţia? 21 la sută dintre doamne spun că vor renunţa la costumul de baie cu bikini şi vor opta pentru costumul de baie dintr-o singură bucată, 40 la sută vor purta pareo, 13 la sută nu vor merge la mare, iar zece procente vor sări peste masa de prânz. Un lucru este cert: toate cele 512 reprezentante ale sexului frumos nu au luat în calcul opţiunea „nu mă interesează să revin în formă“. Bărbaţii sunt ceva mai calmi. Trei bărbaţi din zece urmează deja un program de dietă şi de sport pentru a pierde cinci kilograme într-o săptămână, unele programe fiind de-a dreptul draconice, alte 40 de procente aleargă în fiecare dimineaţă. Cei cu dare de mână au apelat la ajutorul unui antrenor personal pentru că singuri nu reuşesc să facă mai multă mişcare şi nici să renunţe la mâncare. Cei mai leneşi recurg, de exemplu, la Bodymax, un corset destinat reprezentanţilor sexului masculin, pus în vânzare anul acesta în Marea Britanie şi care care se bucură de mare succes printre domni.

Soluţii la îndemâna tuturor

Cercetătorii din toate colţurile lumii au dat glas nevoilor semenilor lor şi au efectuat fel de fel de studii pentru a le da acestora o mână de ajutor în lupta cu inesteticii colăcei de grăsime. Studii recente au demonstrat că ceaiul verde este un aliat de nădejde pentru obţinerea unui abdomen fără ţesutul adipos aferent. Specialiştii au constatat că oamenii care fac mişcare şi consumă aproximativ patru ceşti de ceai verde pe zi pot pierde de opt ori mai multă grăsime de pe abdomen decât cei care fac mişcare fără să bea acest lichid.
De asemenea, pentru a accelera arderea caloriilor, nu trebuie decât să mergeţi ceva mai repede şi astfel există mari şanse să ardeţi cu 25% mai multe calorii. Altă soluţie, mai ales în cazul în care aţi decis să faceţi sport pentru a vă recăpăta silueta mult visată este să alternaţi antrenamentele intense cu cele de recuperare, cu efort fizic moderat, pentru că în acest fel ardeţi cel mai bine grăsimea abdominală. De asemenea, un studiu recent realizat pe parcursul a 12 săptămâni a demonstrat că persoanele care făceau exerciţii de rezistenţă pentru tot corpul, la o intensitate mare, combinate cu exerciţii cardio, au pierdut de două ori mai multă grăsime per total şi de patru ori mai multă grăsime de pe abdomen decât cei care lucrau numai cardio.
Altă condiţie importantă, dar deseori neluată în seamă de cei care doresc să aibă un abdomen perfect este cea legată de orele dedicate somnului. Numeroase studii au demonstrat că există o legătură clară între lipsa de somn, creşterea nivelului de cortizol şi creşterea în greutate.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU