10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrima impresie... contează

Prima impresie… contează

Aspectul exterior şi modul în care ne mişcăm, inclusiv ticurile mărunte sunt expresie a personalităţii noastre. Într-o carte lansată recent, o specialistă în limbajul corpului ne dezvăluie cum să facem o primă impresie bună la birou.

Prima impresie este mai importantă decât o mie de cuvinte la un loc şi necesită doar o zecime de secundă. Elementele care contribuie la promovarea sau respingerea colegului de birou, a şefului sau a unui angajat venit recent sunt infinite şi merg de la tunsoare, culoarea hainelor, modelul pantofilor, mărimea genţii şi până la imprimeul de pe cravată. După cum informează repubblica.it, toate aceste procese mentale care preced „prima impresie“ au fost documentate în cartea „BodyTalk at Work“, a autoarei britanice Judi James, una dintre cele mai mari specialiste în limbajul corpului de pe Bătrânul Continent. Iar surprizele dezvăluite în carte sunt numeroase. Din câte se pare, pantofii sunt cei care vorbesc cel mai mult despre noi, ei fiind o carte de vizită mult mai bună decât un profil pe Facebook. În opinia specialistei britanice, încălţămintea dezvăluie gânduri explicite, dar şi alte secrete. Doamnele cu pantofi cu platformă doresc să îi domine pe bărbaţi şi au mania controlului. În schimb, persoanele care poartă pantofi comozi, mai ales în sala de şedinţe, vor pierde duelul cu colega cu pantofi cu toc cui pentru că aceasta din urmă este dispusă la orice sacrificiu pentru a urca pe scara puterii.

Un pantof pentru fiecare

De asemenea, pantofii cu vârf rotund demască o fire mai puţin creativă, cu o personalitate puternică şi bine conturată, matură, greu influenţabilă, dominantă în faţa partenerului de viaţă, deseori conformistă şi indiferentă la nou. Cam aceleaşi trăsături au şi doamnele care preferă pantofii cu vârf alungit, singura diferenţă fiind că acestea sunt optimiste, au mai multă energie şi sunt mai influenţabile şi mai tolerante. Pantofii cu vârf ascuţit sunt preferaţi de doamnele creative, care au o inteligenţă vie şi o capacitate de analiză obiectivă a oricărei realităţi. Vârful dreptunghiular demască de obicei o fire puternică, o femeie ce încearcă permanent să se regăsească. Doamnele care preferă acest tip de pantofi au dificultăţi legate de comunicarea afectivă şi, mai ales, de relaţia cu sexul opus.

Domni la patru ace

Şi încălţămintea bărbaţilor poate surprinde: pantofii cu şiret sunt preferaţi de domnii care au o fire meticuloasă, de intelectuali, de strategi. Mocasinii, în schimb, sunt preferaţi de „bărbaţii alfa“, pedanţi, seducători, care nu îşi pierd timpul cu şireturi şi au tendinţa să lase pe seama altcuiva sarcinile obositoare. Bărbaţii care preferă bocancii nu prea pun preţ pe reguli şi nu sunt destinaţi să reuşească în plan profesional. De asemenea, şi culoarea spune multe despre caracter. Domnii care preferă pantofii de culoare neagră sunt bărbaţi care încearcă să se conformeze oricărei reguli impuse de societate, chiar împotriva credinţelor lor. Preferinţa pentru maro sau crem demască în mare parte aceleaşi trăsături, mai puţin accentuate, dar şi o fire mai deschisă, maleabilă şi sinceră.

Preferinţe şi caracter

Geanta dezvăluie şi ea câteva trăsături de caracter ale utilizatoarei. Doamnele care optează pentru genţile cu multe buzunare nu sunt foarte bine organizate şi sunt victime ale stresului. Genţile simple, de purtat pe umăr sau pe diagonală, demonstrează o atitudine practică faţă de viaţă, iar poşetele foarte ordonate aparţin, de obicei, doamnelor autodisciplinate. Domnii care preferă rucsacul îmbină trăsăturile de alpinist cu cele de muncitor. Şi culoarea cămăşii spune multe despre domni. De exemplu, bărbaţii care preferă cămăşile albe merită încredere, la fel ca şi domnii care asortează la o cămaşă albastră o cravată de culoarea bordeaux.
 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU