14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe periculoasă

Frumuseţe periculoasă

Pentru a fi mereu puse la punct, doamnele apelează la o serie de tratamente devenite deja comune, dar care au şi partea lor periculoasă

Tratamentele au menirea de a le ajuta pe doamne să se simtă mereu puse la punct, deşi nu reuşesc să le transforme în femei perfecte. Nu există femeie care să nu fi încercat niciodată să se epileze cu ceară sau să nu îşi fi pregătit picioarele pentru vară cu o pedichiură profesionistă. Ce să mai spunem de şuviţele blonde, care dau un aspect luminos podoabei capilare şi mai acoperă şi din firele albe? Sau de atât de blamatul, dar totuşi atât de popularul piercing? Deşi aceste tratamente au devenit deja banale, ele pot fi şi periculoase, informează http://it.lifestyle.yahoo.com.

Epilarea cu ceară

Ceara este o metodă de epilare foarte veche. Indiferent că este vorba de ceară caldă, rece sau călduţă, această metodă de epilare este cunoscută ca fiind o procedură extrem de eficace, însă şi destul de dureroasă. Cele mai multe dintre doamne preferă epilarea cu ceară, pentru că aceasta garantează o piele fină pentru aproximativ trei săptămâni. Această metodă de epilare are însă şi aspecte negative. Ceara fierbinte aplicată pe piele nu doar distruge treptat sensibilitatea termică a acesteia, dar produce şi vasodilataţie  subcutanată, care, în timp, duce la dilataţia cronică a venelor de sub piele, acestea constituind primele stadii în evoluţia bolii varicoase. De asemenea, această metodă este agresivă pentru piele, nu doar prin temperatura ridicată care distruge terminaţiile nervoase de la nivelul pielii, ci şi prin smulgerea brutală a firelor de păr. Rădăcina acestora este distrusă, urmând apoi să se regenereze. Din cauza epilării cu ceară, la nivelul rădăcinii se pot produce anomalii celulare şi atrofii ale foliculilor piloşi, care duc la distrugerea aspectului tânăr al pielii.

Manichiura şi pedichiura

Manichiura şi pedichiura sunt două tratamente care pot fi atât curative, cât şi în exclusivitate estetice. În ambele cazuri, trebuie să fiţi atente la instrumentele care sunt utilizate, fiind necesar ca acestea să fie sterilizate.
Riscurile la care ne supunem atunci când mergem la un salon de manichiură şi pedichiură includ reacţii alergice, infecţii bacteriene sau candida. În cazuri extreme, acestea pot duce chiar la cangrenă, hepatită, SIDA sau infecţii stafilococice. De asemenea, un pericol îl reprezintă şi substanţele chimice folosite la manichiură, precum şi ataşarea incorectă a unor unghii false.

Vopsirea părului

Vopsirea părului este un „viciu“ care place mai ales femeilor, dar şi bărbaţilor. Cu toate acestea, un studiu coordonat de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Yale a demonstrat că folosirea vopselei pentru păr creşte riscurile apariţiei limfomului non-Hodgkin, o formă de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic. Studiul, efectuat pe câteva femei care au început să îşi vopsească părul înainte de 1980, a demonstrat faptul că acestea prezintă risc cu 30% mai mare de a dezvolta acest tip de cancer, în comparaţie cu semenele lor care nu s-au vopsit deloc. Acest risc a fost constatat, mai ales în cazul persoanelor care foloseau nuanţe închise de vopsea.

Piercing

Deşi este bine ştiut faptul că piercingul reprezintă un pericol pentru sănătate, mulţi tineri aderă la această modă, fără să-şi dea seama, poate, că pot apărea complicaţii grave. Potrivit statisticilor, complicaţii apar de obicei în 15 la sută dintre situaţii, iar în 1% dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.
Printre cele mai frecvente complicaţii se numără abcesele locale, infecţiile, alergia la metalele din implant, durerile locale, care au dispărut după scoaterea implantului, sângerări necontrolate, mai ales la nivelul limbii, transmiterea virusurilor hepatitei C, C sau HIV (SIDA). 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS