6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe cu ceară

Frumuseţe cu ceară

Epilarea este o operaţiune de înfrumuseţare delicată, în special atunci când vizează sensibila zonă inghinală

În pregătirea pentru sezonul estival, primul pas în ceea ce priveşte rutina de îngrijire constă în îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Epilarea zonei inghinale este însă oarecum problematică din cauză că această parte a corpului este extrem de sensibilă şi are nevoie de un tratament special. Tocmai de aceea, cosmeticienii şi dermatologii recomandă evitarea folosirii lamei de ras pentru epilarea acestei zone, susţinând, în schimb, epilarea cu ceară – o metodă mai eficientă. 
Potrivit specialiştilor, epilarea cu ceară ar trebui să înlocuiască aparatul de ras în rutina tuturor doamnelor şi domnişoarelor, indiferent de textura pielii sau de ritmul de creştere a părului. De ce? În primul rând, şi cel mai important, pentru că efectul epilării cu ceară durează mai mult, prin urmare şedinţele de „tratament“ vor putea fi rărite. În al doilea rând, prin epilarea cu ceară scăpaţi de problema firelor de păr crescute sub piele. Iar în al treilea rând, îndepărtarea părului cu ceară provoacă mai puţine iritaţii ale pielii decât aparatul de ras.

Ceară solidă sau lichidă?

Există anumite diferenţe între cele două tipuri de ceară. Cea solidă este cea „tradiţională“, care se foloseşte fără fâşii de hârtie specială. Ceara solidă se întăreşte pe piele şi este îndepărtată „dintr-un foc“, smulgând firele de păr, prezentând totodată avantajul de a lăsa pielea moale şi catifelată după epilare.
În schimb, ceara lichidă este aceea care se comercializează în recipiente speciale şi care funcţionează prin încălzire sub jet de apă fierbinte, pentru acest produs fiind nevoie de utilizarea benzilor epilatoare de hârtie. Avantajul acestui tip de ceară faţă de ceara solidă este faptul că smulge firul de păr cu tot cu foliculul rădăcinii, iar dez-avantajul ar fi acela că epilarea cu ceară lichidă este mai dureroasă.

Trucuri pentru epilat

Pentru a preveni apariţia firelor de păr crescute sub piele, cosmeticienii recomandă ca după epilat să aplicaţi în zona inghinală produse care conţin acid salicilic sau glicolic – cele mai bune sunt unguentele folosite în tratarea acneei.
Acidul salicilic are efecte antibacteriene, în timp ce acidul glicolic contribuie la exfolierea pielii, făcând epilarea mai uşoară.
De asemenea, există câteva trucuri care vor reduce intensitatea durerii simţite în timpul epilării cu ceară. În primul rând, pentru ca epilarea să fie mai puţin dureroasă, lungimea firului de păr trebuie să fie de cel puţin 5-6 mm, iar ceara trebuie aplicată în direcţia de creştere a firului de păr şi smulsă în direcţie inversă. În al doilea rând, înainte de epilare este indicat să exfoliaţi zona folosind un produs de gomaj delicat. În fine, dar nu în cele din urmă, luaţi o aspirină cu o oră înainte de a începe procedura cosmetică.
Timp de câteva zile după epilare, aplicaţi pe piele o loţiune sau o cremă cu aloe vera, pentru a preveni şi calma iritaţiile.
Purtaţi lenjerie intimă de bumbac şi pantaloni largi sau fustă, pentru a lăsa pielea să „respire“ şi să se vindece.

Alte sfaturi

Când vă epilaţi cu ceară, aveţi grijă ca pielea să fie foarte curată şi uscată. Presăraţi pudră de talc în zona inghinală şi abia apoi aplicaţi ceara, însă aveţi grijă să epilaţi rând pe rând porţiuni mici din piele, pentru ca durerea să fie suportabilă. Când îndepărtaţi ceara, ţineţi fâşia cu o mână şi pielea cu cealaltă, pentru a reduce riscul apariţiei unei iritaţii.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS