21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

În pas cu moda

Pentru adolescenţii de pretutindeni, vestimentaţia este un criteriu de evaluare a celorlalţi. Tendinţele delimitează tinerescul de bătrânesc, „cool“ de „naşpa“ şi constituie o parte importantă din viaţa lor.

Pentru Anca M., de 18 ani, nu sunt atât de importante ultimele noutăţi în materie de modă, însă este necesară o ancorare în realitate. „Nu contează ultimele tendinţe, trebuie să fii normal. Mă refer la faptul că nu poţi umbla în secolul vitezei îmbrăcată în rochii de epocă. După părerea mea, nu trebuie să fii excentric în vreo privinţă, în materie de modă“, a spus tânăra.
Claudia C. are 16 ani şi nu vede în modă o lege de căpătâi pentru tineri: „Desigur, o ţinută impecabilă este o bilă albă pentru oricine, dar ar trebui să joace un rol secundar în viaţa tinerilor, lucru pe care mulţi îl uită. Moda este unul dintre cele mai discutate subiecte în grupurile de prieteni care, culmea, încep să se formeze, din ce în ce mai des, pe acest criteriu. Nu mi-am ales niciodată hainele pentru că aşa trebuie sau conform ultimelor tendinţe în materie de modă, ci pentru că mi-au plăcut. Aşadar, ceea ce îmbrac mă reprezintă“.
Pentru Amalia B., de 19 ani, tendinţele stabilite de casele de modă sunt importante, dar încearcă întotdeauna să fie avantajată de hainele pe care şi le alege: „De obicei, urmăresc să fiu în pas cu moda, dar aleg piese care mă avantajează şi nu refuz un obiect vestimentar doar pentru că nu se încadrează în tendinţe. Aleg hainele care mi se potrivesc ca stil, iar dacă sunt în tendinţe, cu atât mai bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS