10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Duşmanii sexului

Alcoolul, sedentarismul, telefonul mobil sunt doar câţiva dintre duşmanii intimităţii, de multe ori ei alungând dorinţa şi stricând buna înţelegere din cuplu. Site-ul italian leiweb.it a trecut în revistă principalii duşmani din dormitor. Unul dintre cei mai mari duşmani ai sexului este alcoolul. În timp ce un pahar de vin poate fi un afrodiziac, care vă alungă orice inhibiţie, consumul excesiv de alcool are exact efectul contrar. Mai mult chiar, consecinţele sunt impotenţa şi scăderea apetitului sexual. O beţie nu ne face deloc mai atrăgători şi mai seducători şi în plus „încurajează“ relaţiile neprotejate şi nedorite. Şi chiar dacă noaptea a fost pasională, care mai e farmecul dacă dimineaţa nu vă mai amintiţi nimic? Alt duşman la fel de periculos sunt ţigările. După cum bine se ştie, tutunul afectează aparatul cardiovascular şi în consecinţă diminuează pofta de sex a ambilor parteneri. Potrivit unui studiu american, ţigările măresc de 26 de ori riscul unei disfuncţii erectile. Drogurile sunt de multe ori considerate de mare ajutor pentru un raport sexual reuşit. În realitate însă, drogurile pot duce la impotenţă, ejaculare precoce, imposibilitatea de a ajunge la orgasm etc.

Factori de risc

Obezitatea este alt factor de risc legat de disfuncţia erectilă, produsă din cauza creşterii nivelului de lipide din sânge. Doamnele nu sunt nici ele mai norocoase, acestea având dificultăţi în a ajunge la orgasm, precum şi un apetit sexual serios diminuat. Atenţie, însă, că nici slăbitul în exces nu este benefic, pentru că provoacă lipsa apetitului sexual, precum şi impotenţă. Alt factor deloc de neglijat este oboseala. Potrivit unui studiu britanic, şapte cupluri din zece renunţă la sex pentru că sunt prea obosite. De asemenea, stresul îşi spune şi el cuvântul când vine vorba de activitatea sexuală. Sarcinile de serviciu, treburile casnice, traficul, toate aceste probleme la un loc influenţează negativ viaţa din dormitor. Se constată astfel o scădere a apetitului sexual, disfuncţii erectile etc. Alt duşman de temut în dormitor sunt tehnologiile. Indiferent că este vorba de computer, telefon mobil sau orice alt aparat, cert este că acestea influenţează negativ viaţa sexuală în două moduri. Pe de o parte, utilizarea acestor aparate la orice oră şi oriunde, chiar şi în pat, distrage atenţia şi micşorează dorinţa de a face sex. În plus, materialele pornografice de pe internet duc la un fel de saturare care stinge dorinţa. De asemenea, chat-urile şi reţelele de socializare trezesc plăcerea aventurii, care duce la creşterea răspândirii bolilor cu transmitere sexuală şi scade valoarea raportului sexual în sine.

Leneşi şi neglijenţi

Activitatea fizică redusă este în strânsă legătură cu disfuncţia erectilă, în cazul bărbaţilor, în timp ce la doamne, mai ales la cele mai tinere, poate duce la depresie şi la comportamente sexuale greşite. Alt factor enumerat de site-ul mai sus-menţionat este durerea. 15 la sută dintre femei spun că au dureri ori de câte ori fac sex. Această problemă are un nume – dispareunie – şi mai multe cauze, de la infecţii ale aparatului genital şi până la temeri psihosexuale sau conflicte cu partenerul. Nu lipsesc din listă maladiile cu transmitere sexuală sau sarcinile nedorite, care sunt motiv de îngrijorare atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Folosirea prezervativului şi anticoncepţionalelor sunt însă, din păcate un subiect tabu pentru mulţi tineri şi nu numai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII