6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinImperfecţiuni care îmbătrânesc

Imperfecţiuni care îmbătrânesc

Stresul cotidian îşi face resimţită prezenţa şi asupra pielii, însă există şi alte mici obiceiuri care îmbătrânesc mult mai mult decât o zi de tensiune.
Nu este suficient să aveţi o ţinută îngrijită şi o tunsoare în pas cu moda, pentru a părea tinere şi frumoase. La fel de important este să vă îngrijiţi pielea, urmând câţiva mici paşi care vă vor ajuta să înfruntaţi cum se cuvine trecerea anilor. Site-ul it.lifestyle.yahoo.com prezintă câteva imperfecţiuni ale feţei care vă pot face să păreţi mai în vârstă, oferind în acelaşi timp şi soluţiile aferente.
Primele menţionate în lista site-ului italian sunt petele închise la culoare care apar pe chip şi care, de obicei, sunt specifice persoanelor vârstnice. În realitate însă, acestea pot apărea şi la persoanele tinere din cauza expunerii excesive la soare. Aceste pete inestetice vă pot face să păreţi chiar şi cu zece ani mai în vârstă. Pentru prevenirea apariţiei lor, dar şi pentru a le trata trebuie să folosiţi zilnic cremă cu factor de protecţie 30, pentru că daunele provocate de soare îşi fac simţită prezenţa mai devreme sau mai târziu. Nu faceţi greşeala să credeţi că, odată ce au apărut, nu mai puteţi face nimic. Normal, nu este posibil ca ele să dispară peste noapte, însă puteţi evita ca acestea să devină din ce în ce mai închise la culoare. Pentru a le masca, nu trebuie decât să folosiţi un fond de ten şi puţină pudră.

Curăţarea tenului

Altă trăsătură deloc estetică şi care vă poate face să păreţi cu cel puţin cinci ani mai în vârstă este paloarea feţei. Este foarte important să vă demachiaţi zilnic tenul, chiar dacă nu obişnuiţi să vă machiaţi, pentru că la nivelul epidermei se formează depozite de substanţe poluante şi celule moarte, care conferă pielii un aspect încărcat şi palid.
Dimineaţa este suficient să vă curăţaţi faţa cu o loţiune tonică şi apoi să aplicaţi demachiantul şi crema de zi, în timp ce seara este necesară o curăţare ceva mai profundă. De două ori pe săptămână este recomandabil să folosiţi o cremă exfoliantă, care va reda pielii dumneavoastră aspectul strălucitor dorit.
Întreţinere şi alimentaţie

Cel de-al treilea element din cauza căruia riscaţi să păreţi mai bătrână este pielea uscată, o caracteristică tipică pentru sezonul rece. Frigul, vântul şi ploaia conferă pielii un aspect uscat şi aspru. Cel mai bun remediu este să folosiţi o cremă hidratantă de calitate. În cazul tenului gras, e suficient un ser sau un gel. Dacă, totuşi, indiferent câtă cremă aplicaţi, pielea este tot uscată, atunci o problemă ar putea fi determinată de alimentaţie. Aveţi grijă să nu consumaţi prea multe zaharuri, pentru că afectează elastina şi colagenul. Consumaţi multe legume, lichide şi ceai verde, care conţin o cantitate mare de antioxidanţi.

Frumuseţea ochilor

Urmează pe lista site-ului italian inesteticele pungi de sub ochi, rezultatul circulaţiei deficitare, precum şi al oboselii. Oboseala cronică stimulează producţia de hormoni de stres. Un somn odihnitor de cel puţin şapte ore contribuie la relaxarea pielii. De asemenea, este foarte importantă poziţia în care dormiţi: cu faţa în sus şi sub cap o pernă ceva mai înaltă, pentru a îmbunătăţi circulaţia. În plus, aplicaţi comprese reci pe faţă. Introduceţi un prosop umed în frigider şi apoi aplicaţi-l pe faţă, timp de 15 minute. În acest fel, inesteticele pungi de sub ochi vor dispărea.
La fel de inestetice sunt şi cearcănele. De obicei, acestea au trei cauze: genetică, alergică sau sunt provocate de diete. Singura soluţie, dacă sunt prea evidente, sunt intervenţiile cu laser. În cazul cearcănelor provocate de alergii, evitaţi să le atingeţi şi urmaţi un tratament antihistaminic. Dacă aceste cearcăne sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, evitaţi pe cât posibil dietele drastice, dar şi nopţile pierdute. Variaţiile de greutate favorizează apariţia cearcănelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS