11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Hidratarea buzelor

Buzele sunt printre cele mai sensibile zone ale chipului nostru şi de aceea necesită o îngrijire cu totul specială.
Dacă doriţi să scăpaţi de disconfortul buzelor crăpate sau exfoliate, arse de soare sau de vânt ori uscate din cauza temperaturilor scăzute, nu trebuie decât să le hidrataţi şi să le acordaţi o atenţie deosebită. În acest fel, veţi putea avea buze catifelate tot timpul anului.
Site-ul tgcom.it oferă cititoarelor sale câteva sfaturi care să le ajute să îşi protejeze buzele de toţi factorii externi. Pentru că în zona buzelor nu sunt glande sebacee, ele sunt mult mai uscate decât restul tenului. În plus, frigul, vântul şi căldura excesivă pot determina crăparea lor. Această neplăcere poate fi provocată însă şi de lipsa vitaminei B, ba chiar şi de pasta de dinţi. De asemenea, nu trebuie omişi ca factori nici deshidratarea şi muşcatul buzelor. Pentru a fi sigure că aveţi buze moi şi catifelate, nu trebuie decât să urmaţi câţiva paşi, la finalul cărora veţi fi mai mult decât mulţumite de rezultat.

Îngrijire atentă

În primul rând, este necesară exfolierea cu o cremă specială pentru eliminarea celulelor moarte. Tot ce trebuie să faceţi este să vă masaţi uşor buzele cu o periuţă de dinţi nefolosită. Seara, când vă demachiaţi, nu uitaţi să zăboviţi câteva minute şi asupra buzelor. De exemplu, puteţi aplica un strat subţire de cremă de zi amestecată cu vitamina A sau, pur şi simplu, masaţi-vă buzele cu miere. Veţi observa că rezultatele nu vor întârzia să apară.
Esenţială pentru buzele dumneavoastră este hidratarea. Indiferent de anotimp, nu trebuie să vă lipsească din geantă un strugurel care, indiferent că este cu vitamine, propolis sau aloe vera, este esenţial pentru buzele dumneavoastră.
La fel de hidratante sunt şi produsele farmaceutice pe bază de ulei de măsline sau de caise, care sunt regenerante şi hidratează în profunzime. De asemenea, pentru o hidratare profundă, vă puteţi şterge buzele cu o felie de castravete crud. Mare atenţie la glossurile foarte lucioase, care nu fac decât să vă deshidrateze buzele.

Machiajul buzelor

Pentru ca buzele dumneavoastră să aibă un aspect îngrijit, rujul trebuie aplicat corect. Înainte de aplicarea acestuia, puneţi o picătură de fond de ten pe buze. În acest fel, rujul va fi mai rezistent. De asemenea, puţină pudră aplicată pe buze este o bază excelentă pentru ruj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS