11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Cuplu şi relaţii

Sex
În mintea unui bărbat

Dacă aruncăm o privire peste clasamentele cu cele mai vândute cărţi de pe Amazon, putem observa că există una care face adevărate ravagii printre cititorii. Numele ei este  „What Every Man Thinks About Apart From Sex“ –  „La ce se gândesc bărbaţii în afară de sex“ şi îi aparţine lui Sheridan Simove. De la lansare, cartea a urcat deja peste 134.000 de locuri în topul vânzărilor de pe amazon.com. Deşi, la prima vedere, am putea crede că volumul cu pricina este un tratat de psihologie despre obsesia domnilor pentru sex, realitatea este cu totul alta. Simove a lansat o carte ale cărei 200  de pagini sunt complet goale. Surprinzător este că volumul a depăşit ca succes cărţi precum „Harry Potter şi Ordinul Phoenix“, scris de J.K. Rowling, sau „Codul lui Da Vinci“, capodopera lui Dan Brown.
Cartea costă 4,69 lire sterline şi se bucură de un succes enorm mai ales printre studenţi, care folosesc paginile goale pentru a lua notiţe la cursuri. „Această carte este rezultatul a 39 de ani de studii şi experimente. Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu mă aşteptam ca această carte să depăşească «Harry Potter»“, a spus autorul.

Relaţii
Frumuseţea, o ameninţare

În cazul în care femeia este mult mai frumoasă decât partenerul, şansele ca acest cuplu să se destrame cresc simţitor. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universităţile din Stirling, Chester şi Liverpool şi dat publicităţii de Personality and Social Psychology Bulletin. La finalul studiului realizat pe un eşantion de peste 100 de cupluri, specialiştii au constatat că în timp ce un bărbat mai arătos nu reprezintă un obstacol pentru o relaţie de durată, nu acelaşi lucru se poate spune despre doamnele mai atrăgătoare. „Femeile frumoase îşi dau seama că îşi pot permite să aleagă şi pot avea puterea să lase în urmă relaţii care deja sunt consumate“, a explicat Rob Burriss, unul dintre cercetători. În schimb, doamnele care nu stau tocmai bine la capitolul frumuseţe „au mai puţine posibilităţi de a-şi reface viaţa şi, prin urmare, acordă mai multă atenţie relaţiei în care se află“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS