6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Cartofii pentru salată, fierţi şi păstraţi la frigider, îşi recapătă aspectul şi gustul bun dacă îi opăriţi cu puţin lapte fierbinte.
– Merele la cuptor îşi menţin aspectul plăcut şi nu se încreţesc dacă sunt unse înainte cu puţin ulei.
– Legumele congelate (morcovi, cartofi, varză, spanac) îşi redobândesc prospeţimea iniţială după o baie bună în apă sărată.
– Sosul alb devine mai uşor dacă, înainte de a-l servi, încorporaţi în el un albuş bătut spumă.
– Foile de plăcintă devin mai pufoase dacă înainte de coacere le ungeţi cu untdelemn amestecat cu sifon.
– Curcanul este mai gustos dacă se dă la cuptor, învelit în foi de varză acră.
– Ştrudelul cu mere devine mai aromat dacă se însiropează cu lichidul rezultat de la fierberea cojilor de mere în puţină apă cu zahăr (20 de minute).
– Mirosul de peşte nu se mai răspândeşte când este gătit, dacă în cuptor se pune un pumn de frunze de eucalipt.
– Brânzeturile cu miros prea puternic pot fi domolite dacă în jurul lor se pun rămurele de cimbru.
– Ca să fie tare şi crocant, aluatul peste care urmează să se pună o umplutură mai zemoasă trebuie copt înainte, altminteri devine cleios. Peste aluatul întins în formă se pune o coală de hârtie pentru copt, iar peste ea se presară un strat uniform de boabe de fasole uscată sau de orez. Se-ncinge cuptorul la 220 de grade şi se coace 10-15 minute. Se îndepărtează boabele şi hârtia, se pune umplutura şi se mai ţine la cuptor încă cinci-zece minute, până ce aluatul s-a rumenit frumos.
– Varza acră nu se ţine niciodată în vase de plastic sau pungă de nailon, fiindcă se formează substanţe toxice care alterează gustul şi distrug vitaminele.
– O bucată de cartof crud pus în cutia de pâine împiedică mucegăirea acesteia.
– Maiaua se pregăteşte din drojdie, lapte, făină şi zahăr. Nu puneţi niciodată sare în ea.
– Două-trei frunze de mentă adăugate în ceaiul clasic (negru) îl parfumează şi îl face mai uşor de băut.
– Ceapa şi usturoiul tăiate, rămase de la prepararea mâncării, se păstrează excelent, fără să-şi piardă gustul şi să-şi împrăştie mirosul, dacă sunt ţinute într-un borcănel cu capac, la frigider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS