12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLasagna în 30 de minute

Lasagna în 30 de minute

Ingrediente: 3 foi de lasagna, 2 linguriţe de ulei de măsline, o ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, un ardei gras, 2 linguriţe de oregano uscat, 410 g roşii din conservă, 125 g de cremă de brânză, 100 g de şuncă slabă, 3/4 cană de telemea rasă, patrunjel tocat pentru servire, sare şi piper
Mod de preparare: Încălziţi o linguriţă de ulei de măsline într-o tigaie cu diametrul de 18 cm, la foc moderat. Adăugaţi ceapa şi ardeiul tocate fin şi usturoiul pisat. Căliţi legumele amestecând încontinuu, timp de cinci minute sau până se înmoaie. Adăugaţi oregano şi roşiile din conservă pisate. Asezonaţi cu sare şi mai lăsaţi tigaia pe foc încă două minute, apoi transferaţi totul într-un castron. Ungeţi o parte a fiecărei foi de lasagna cu cremă de brânză şi ce rămâne întindeţi pe fundul tigăii (aceeaşi pe care aţi folosit-o la călitul legumelor). Puneţi o foaie de lasagna pe fundul tigăii, cu partea unsă în sus. Aşezaţi peste acestea o treime din cantitatea de şuncă, apoi un sfert din amestecul de legume. Repetaţi operaţiunea cu restul foilor, având grijă să terminaţi „aranjamentul“ cu o foaie de lasagna, peste care puneţi un strat de amestec de legume. Presăraţi telemeaua rasă. Preîncălziţi cuptorul şi daţi tigaia acoperită la foc moderat-mic timp de 8-10 minute sau până când foile de lasagna s-au înmuiat. Scoateţi capacul şi mai lăsaţi preparatul la cuptor timp de cinci-şase minute, până când brânza se topeşte şi se rumeneşte. Asezonaţi cu piper, presăraţi pătrunjelul tocat şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU