10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe ţări vizităm în 2011?

Ce ţări vizităm în 2011?

Unde am mai putea călători în acest an? Site-ul LonelyPlanet.com ne propune zece destinaţii inedite. Astfel, cele mai interesante ţări din lume pe care ar trebui să le vizităm în acest an sunt  Albania, Brazilia, Republica Capului Verde, Panama, Bulgaria, Republica Vanuatu, Italia, Tanzania, Siria şi Japonia.

Albania este o ţară din sud-estul Europei, care are graniţe cu Muntenegru în nord, Kosovo în nord-est, Macedonia în est, Grecia în sud, Marea Adriatică în vest şi Marea Ionică în sud-vest. Este un stat democrat, având denumirea oficială Republica Albania – Republika e Shqipërisë. Este situată la mai puţin de 72 km de Italia, peste strâmtoarea Otranto, care leagă Marea Adriatică de Marea Ionică. Albania este membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite, a NATO, Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Consiliului Europei, Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Organizaţiei Conferinţei Islamice şi unul dintre membrii fondatori ai Uniunii pentru Mediterana. Albania a fost un potenţial candidat la aderarea în Uniunea Europeană începând cu ianuarie 2003, are o democraţie parlamentară şi o economie de tranziţie. Capitala Albaniei, Tirana, adăposteşte aproximativ 895.000 din cele 3,6 milioane de locuitori ai ţării, şi este, de asemenea, capitala financiară a ţării. Reforma pieţei libere a dat liber investiţiilor străine, în special dezvoltării infrastructurii energiei şi transporturilor.

Festivităţi pe ritmuri de samba

Brazilia este cunoscută pentru festivaluri, mai ales pentru Carnavalul de la Rio de Janeiro, renumit pentru samba. Acesta, cu muzica vibrantă şi paradele spectaculoase, a devenit unul dintre cele mai răspândite imagini asociate Braziliei, fiind simbolul tinereţii, frumuseţii şi sexualităţii. Este celebrat înainte de postul mare în toate municipiile ţării, însă cele mai impunătoare petreceri au loc în Rio de Janeiro, Salvador, Recife şi Olinda. Brazilia este implicată în proiecte de mare amploare în care sunt investite milioane de dolari. Această ţară va fi gazda FIFA World Cup în 2014 şi a Jocurilor Olimpice de vară din 2016 (acestea vor avea loc în Rio de Janeiro).

Insulele Capului Verde ar putea deveni noile Insule Canare

Republica Capului Verde este situată în arhipelagul omonim din regiunea Macronesia din Oceanul Atlantic, în largul coastelor Africii de Vest. Insulele, anterior deşertice, au fost descoperite de navigatorii portughezi în secolul al XV-lea şi au fost colonizate de aceştia. A devenit stat independent în 1975. În prezent, aceste locuri nu prea sunt cunoscute şi explorate de oameni, dar în ultimul timp s-a observat un interes destul de ridicat din partea turiştilor, aşadar, în curând aceste insule ar putea fi noile Insule Canare.

Panama, o întoarcere la autentic

Panama, având denumirea oficială Republica Panama, este un stat din America Centrală, situat pe partea cea mai îngustă a istmului ce uneşte cele două Americi. Se învecinează la nord-vest cu Costa Rica, la nord cu Marea Caraibilor, la vest cu Columbia, iar la sud cu Oceanul Pacific. Pentru turişti, o astfel de călătorie reprezintă o întoarcere la autentic prin festivaluri locale, călătoriile în junglă şi cazarea în cabane cu nisip în loc de podea.

Bulgaria, o alternativă mai ieftină

Bulgaria este o alternativă pentru cei care vor să schieze sau să se bucure de plajă la preţuri cât mai mici. În această parte a Europei, Bulgaria este considerată de multe ori „tipul cel ciudat“. Dar acest lucru nu-i împiedică pe turişti să vină într-un număr foarte mare.

În Vanuatu nu veţi găsi lux, ci doar relaxare

Pentru cei care vor experienţe unice, Republica Vanuatu este locul potrivit. Aici pot găsi de la maiestuoşii munţi până la cascade impresionante. Mai pot vedea de la lagune imense la insule tropicale. Există atât de multe variante de a-ţi petrece timpul şi toate sunt departe de mulţimi de oameni… E doar relaxare. Nu vă aşteptaţi la staţiuni luxoase şi viaţă de noapte precum cea din Cancun, pentru că nu veţi găsi aşa ceva. De obicei, cazările aici au loc în pensiuni de familie, în sate tradiţionale, unde vă veţi petrece seara într-un mod romantic, dar confortabil. În Republica Vanuatu, din 83 de insule, poţi spune că ai de unde alege.

Italia, o ţară sublimă

Italia este o destinaţie binecunoscută, dar întotdeauna surprinzătoare, interesantă, frumoasă şi carismatică. Mâncarea este delicioasă, soarele este prezent mai tot timpul, oraşele sunt sublime şi aici găseşti artă cu o vechime de mii de ani, aşadar ai ce vedea. Italia împlineşte 150 de ani de când este republică. În 1861, când toate regiunile care o alcătuiesc au fost unite sub un singur nume. Fiecare regiune are un caracter pronunţat şi calităţi demne de naţiunile mici care au fost odată, de aceea te va încânta să descoperi Italia puţin câte puţin.

Tanzania, un loc sălbatic

Tanzania, oficial Republica Unită a Tanzaniei, este o ţară în estul Africii, care este mărginită de Kenya şi Uganda în nord, Ruanda, Burundi şi Republica Democrată Congo în vest, şi Zambia, Malawi şi Mozambic în sud. În partea de est este delimitată de Oceanul Indian. Denumirea ţării provine de la combinaţia dintre Tanganika, care este teritoriul principal, şi Zanzibar, ţărmul arhipelagului. Cele două foste colonii britanice unite în 1964 au format Republica Unită Tanganika şi Zanzibar, care în acelaşi an a fost redenumită Republica Unită a Tanzaniei. În 1996, oficialităţile guvernamentale au fost transferate din Dar es Salaam la Dodoma, care a devenit astfel capitala politică a ţării. Însă, Dar es Salaam rămâne principalul centru comercial.

Siria, destinaţia ideală pentru cei care iubesc aventura

Siria este situată în regiunea supranumită „Cornul Abundenţei“, care formează un arc adânc începând din Irak, trecând pe la confluenţa fluviilor Tigru şi Eufrat, cuprinzând teritoriul Siriei centrale şi al Israelului şi continuând până în Valea Nilului, în Egipt. La nord şi la sud de această regiune se întind deşerturi vaste şi stepe, care au fost transformate parţial în ogoare roditoare datorită irigaţiilor artificiale (practicate aici de mii de ani). Capitala este la Damasc, iar limba oficială vorbită este cea arabă. Pentru a călători în Siria e nevoie de viză şi de sete de aventură. Pentru a înţelege esenţa acestei ţări trebuie  mult mai mult.

Japonia, locul pe care trebuie să-l vezi cel puţin o dată-n viaţă

Turismul în Japonia se caracterizează atât printr-un sector vibrant intern, cât şi prin vizita a peste opt milioane de turişti străini anual, 3/4 din aceştia venind din Asia. Dacă ne uităm la proporţia dintre numărul de turişti străini care vizitează Japonia şi cel al turiştilor japonezi care vizitează ţări străine, Japonia se află pe ultimul loc în cadrul ţărilor din grupul G8. Ţara Soarelui Răsare este cea mai populară destinaţie pentru călătorii externe pentru coreenii din sud şi taiwanezi. În ultimii ani, Japonia a devenit destinaţie turistică de iarnă pentru mulţi vizitatori din ţările învecinate şi australieni, care merg, de exemplu, la schiat la Niseko, în Hokkaido. Turismul este o ramură vitală a economiei şi societăţii japoneze moderne, dar trebuie menţionat faptul că majoritatea amenajărilor turistice din Japonia îi vizează mai degrabă pe turiştii japonezi decât pe cei străini. Excepţii în acest sens sunt eventual Kyoto şi Tokio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII