21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

2011 va fi mai bun pentru agricultură
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a declarat la The Money Channel că 2011 se anunţă un an mai bun pentru agricultura românească decât 2010 şi a subliniat că actualele condiţii climatice favorizează culturile de primăvară.
Dacă ar fi să vă spun de acum, aşa cum se prezintă informaţiile climatice şi bazându-mă pe experienţă, se anunţă un an mai bun decât 2010. Ce avem acum ca şi climat, zăpadă, precipitaţii, înseamnă şi o rezervă de apă pentru culturile de primăvară“, a precizat Valeriu Tabără.
Acesta a mai spus că preţurile grâului şi porumbului în 2011 vor rămâne neschimbate. „Şi la nivel naţional, şi la nivel internaţional, se vor menţine la nivelul pe care l-am avut anul acesta“, a adăugat Tabără.
Newsin

Cod galben pe Dunăre
Începând de ieri s-a instituit o nouă avertizare de cod galben pe Dunăre. „Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi exploatarea Sistemului Hidroenergetic Porţile de Fier, se prognozează producerea de creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe Dunăre (sectorul aval de Porţile de Fier). Astfel, se instituie cod galben pe Dunăre în intervalul 30 decembrie 2010 – 2 ianuarie 2011 pe sectoarele Calafat-Bechet (judeţul Dolj) şi la Gruia (judeţul Mehedinţi)“, a declarat Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu. De asemenea, în perioada 2 – 5 ianuarie 2011 se instituie cod galben şi la Corabia, judeţul Olt.
Andreea HORCONE

Acţionarii Oltchim au aprobat vânzarea diviziei de materiale de construcţii

Acţionarii combinatului chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea au aprobat, în cadrul Adunării Generale Ordinare de miercuri, vânzarea prin licitaţie cu strigare a Ramplast, divizia de materiale de construcţii, preţul de pornire fiind de 31,79 milioane de lei, fără TVA.
Garanţia de participare la licitaţie este de 5% din preţul de pornire.
Potrivit propriilor estimări, Ramplast este lider de piaţă în România în domeniul profilelor din PVC destinate fabricaţiei de ferestre şi uşi.
Totodată, în cadrul aceleiaşi Adunări a fost aprobată vânzarea pachetului de 900 de părţi sociale deţinut de Oltchim la Protetchim Râmnicu Vâlcea, reprezentând 30% din capitalul social al acesteia, prin licitaţie deschisă cu strigare, preţul de pornire fiind de 1,71 milioane de lei.
Altă decizie care a fost luată priveşte aprobarea vânzării participaţiilor deţinute de Oltchim la Designro către acţionarii acestei societăţi care, conform prevederilor Actului constitutiv, au drept de preferinţă ce trebuie exercitat în termen de 30 de zile de la data primirii ofertei de vânzare. Preţul de vânzare pe acţiune este de 3,1 lei.
De asemenea, a fost aprobată şi vânzarea pachetului de 15.000 de acţiuni deţinute de Oltchim la societatea Mentchim, reprezentând 25% din capitalul social al acesteia, prin licitaţie deschisă cu strigare, preţul de pornire fiind de 375.000 de lei.
Oltchim din Râmnicu Vâlcea este cea mai importantă unitate din industria petrochimică din România, lider în Europa Centrală şi de Est la PVC, sodă caustică, polioli şi plastifianţi.
Societatea are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (54,79%), iar PCC SE Duisburg Deu deţine aproape 12,16% din acţiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria I, sub simbolul OLT.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS