21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGarderoba de bază, secretul femeii moderne

Garderoba de bază, secretul femeii moderne

„Garderoba de bază“ este cel mai nou concept din lumea modei, ideea avându-şi originea în Statele Unite. Termenul se referă la câteva piese şi accesorii vestimentare care se pot combina în mod fericit pentru a crea ţinute adaptate oricărei situaţii şi oricărui moment al zilei.

Conceptul de „garderobă de bază“ a fost inventat de designerul american Heather Thomson, o stilistă vestimentară care a colaborat cu artiste precum Jennifer Lopez şi Beyonce Knowles şi care a devenit cunoscută în întreaga lume datorită lenjeriei intime modelatoare botezate „Yummie Tummie“. Acest obiect de lenjerie intimă este extrem de popular în întreaga lume, mai ales după ce multe dintre vedetele de la Hollywood s-au declarat încântate de rezultatele estetice pe care le-au obţinut purtându-l. Între timp, Thomson şi-a extins „raza de acţiune“ creând obiecte vestimentare precum colanţi, tunici cu jabou, veste, cămăşi şi rochii de dantelă, toate folosind principiul modelator al lenjeriei intime iniţiale. Acestea sunt elementele principale pe care Thomson le recomandă pentru o „garderobă de bază“ şi, teoretic, ar fi suficiente pentru ca purtătoarea să aibă haine adecvate atât pentru orele de sport, cât şi pentru o petrecere, dar şi pentru perioada de timp care trece între aceste două evenimente.
Iată ce soluţii vestimentare propune Heather Thomson. Stilista spune că orice femeie îşi poate începe ziua îmbrăcată într-o pereche de colanţi şi o cămaşă largă, această ţinută fiind potrivită pentru lucru. După programul de la serviciu, nu aţi avea altceva de făcut decât să schimbaţi cămaşa cu un tricou şi aţi fi gata să mergeţi la o sală de fitness (bineînţeles, aici ţinuta trebuie schimbată cu una adecvată acestei activităţi). După acest moment, ţinuta – care are în centru tot colanţii – poate fi schimbată din nou: în locul tricoului vă puneţi un pulover călduros şi vă întâlniţi cu prietenii la o cafea, pentru ca, după doar câteva ore, să schimbaţi din nou ţinuta, pentru petrecere – de data aceasta completând aceiaşi colanţi cu un maiou elegant, o jachetă şi încălţăminte cu tocuri înalte.

Donna Karan, precursoarea conceptului

Dacă faceţi parte din categoria femeilor care lucrează într-un mediu strict şi oficial, unde nu se acceptă colanţii ca piesă din ţinuta de serviciu, probabil că teoria lui Heather Thomson nu vi se pare foarte potrivită. Numai că stilista precizează că ţinutele bazate pe colanţi sunt doar un exemplu, ideea de bază fiind aceea ca garderoba dumneavoastră să conţină obiecte care să poată fi folosite în orice moment şi cu orice ocazie. Astfel, potrivit lui Thomson, este suficient să creaţi o astfel de „garderobă de bază“ pornind de la necesităţile vestimentare cu care vă confruntaţi zilnic.
Acest concept vi se poate părea cunoscut pentru că în anii ‘80 designerul american Donna Karan propunea unul similar. Pe atunci, pentru a uşura viaţa femeii ocupate şi preocupate de profesie, Donna Karan inventa body-ul, care, împreună cu dresurile mate şi o jachetă cambrată, reprezentau piesele de bază pentru orice femeie, în special pentru cele de carieră, care nu au mereu timp să dea o fugă acasă pentru a-şi schimba hainele. Pornind de la aceste elemente principale, ţinuta putea fi schimbată sau completată, în funcţie de ocazie. Singura problemă a body-ului era aceea că, pe atunci, obiectul vestimentar nu era foarte bine „proiectat“, iar capsele care îl ţineau prins nu erau foarte sigure şi el se desfăcea uşor, deci nu era deloc practic. Aceasta este probabil explicaţia pentru care body-ul a căzut destul de repede în dizgraţie şi nu a mai avut o revenire în forţă, deşi moda anilor ‘80 a revenit în actualitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS