15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Aranjarea mesei

– Dacă aveţi veselă din porţelan şi tacâmuri din argint, nu ezitaţi să le folosiţi. Pe lângă faptul că nu se demodează niciodată, sunt foarte potrivite pentru astfel de evenimente.
– Dacă nu suteţi adepta stilului clasic, puteţi alege farfurii şi platouri pătrate sau rotunde, neapărat albe (pot avea inserţii/dungi aurii, roşii), şi tacâmuri din inox.
– Paharele, din cristal sau nu, trebuie să fie cu picior înalt.
– Pentru a scoate în evidenţă sărbătoarea Crăciunului, folosiţi o faţă de masă roşie, simplă sau cu motive de iarnă. Faţa de masă poate fi şi în combinaţii de culori specifice Crăciunului, cum ar fi: alb-auriu, verde-roşu, albastru-auriu.
– Dacă vesela are inserţii sau motive de Crăciun, alegeţi o faţă de masă simplă şi invers, dacă faţa de masă este cu motive de Crăciun sau într-o combinaţie de culori, alegeţi veselă simplă.
– Şerveţelele de masă pot fi şi ele roşii cu motive de iarnă. Pentru un efect spectaculos, le puteţi aranja pe farfurie în formă de evantai, iar la capăt legaţi-le un globuleţ sau o fundiţă roşie.
– Cel mai bine ar fi ca în centrul mesei să existe un aranjament specific de Crăciun, cu brad, Moş Crăciun sau alte figuri reprezentative pentru această sărbătoare ori lumânări. În cazul în care folosiţi un aranjament de brad sau vâsc, îl puteţi însoţi, din loc în loc, cu lumânărele aşezate pe mici platouri, înconjurate de diverse fructe colorate sau sfeşnice cu mai multe lumânări.
– La fel de bine puteţi pune, în centru, un bol decorativ pe care să aşezaţi câteva fructe şi conuri de pin aurite.
– Pentru masa de Crăciun sau de Revelion, cărţile de vizită care vor marca locurile la masă se pot confecţiona în mai multe feluri: cartonaşe colorate cu stele de staniol şi crenguţe de brad cu numele invitatului; cornete colorate cu moşi stilizaţi pe a căror manta se scrie numele invitaţilor; cartonaşe cu numele invitaţilor prinse cu o fundă roşie, de o crenguţă de brad; pacheţele cu mici atenţii pentru fiecare invitat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU