14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRemedii naturale împotriva mătreţii

Remedii naturale împotriva mătreţii

Stresul, produsele cosmetice necorespunzătoare tipului dumneavoastră de păr şi piele pot cauza mătreaţa atât de supărătoare. Puteţi scăpa de acest inconvenient apelând la ajutorul tratamentelor naturiste.

Aţi cheltuit deja sume impresionante pe produse care s-au dovedit ineficiente în lupta împotriva măreţii şi nu mai vreţi încă un tratament costisitor. Puteţi încerca varianta naturistă, prepararea unor măşti chiar la dumneavoastră acasă, unele vechi de pe vremea bunicii.
Puteţi încerca să faceţi o mască din iaurt şi zeamă de lămâie. Trebuie să frecaţi bine două linguri de iaurt cu două linguriţe de suc proaspăt de lămâie şi să aplicaţi prin masare compoziţia. Pentru un efect mai bun, după aplicarea tratamentului va trebui să vă acoperiţi părul timp de 30 de minute cu un prosop. După aceea, spălaţi-vă cu şamponul recomandat de hair stilistul dumneavoastră.
De preferat ar fi ca după un astfel de tratament să clătiţi părul cu infuzie din frunze de nuc. Se pun peste 100 g frunze uscate, zdrobite, în doi litri de apă clocotită. Vasul se va lăsa acoperit zece minute, după care se strecoară şi se foloseşte infuzia, iar părul va căpăta o tentă brună.
Alt remediu preparat acasă presupune amestecarea unei linguriţe de suc de lămâie cu mai multe linguri de oţet. După ce aţi aplicat acest amestec pe scalp, bateţi câteva ouă într-un bol şi aplicaţi-le şi pe ele pe podoaba dumneavoastră capilară. Clătiţi cu apă, spălaţi-vă cu şampon şi folosiţi apoi un balsam.
De asemenea, puteţi începe tratamentul împotriva mătreţii cu un şampon pe care să-l pregătiţi chiar dumneavoastră. Veţi avea nevoie de 50 g seminţe de lupin, 30 g ferigă, 30 g coajă de salcie, pe care le puteţi găsi la orice magazin naturist, şi un litru de apă. Se pun laolaltă într-o oală plantele, se toarnă apa peste ele şi se lasă să fiarbă la foc mic zece minute. Se strecoară şi se păstrează lichidul într-o sticlă cu dop. Timp de două-trei săptămâni, părul se va spăla seara cu acest şampon, masând totodată şi pielea capului.

Pentru orice buzunar

Un tratament la îndemâna tuturor este cel care combină sucul de lămâie şi uleiul de măsline. Amestecaţi puţin ulei de măsline extravirgin cu zeama de la o lămâie până ce obţineţi o mixtură omogenă. Aplicaţi această mixtură cu ajutorul unui disc demachiant sau al unui tampon de vată, masând rădăcina părului. Lăsaţi apoi să acţioneze circa 30 de minute, fiind recomandat să masaţi, pe cât posibil, pielea capului pe întreaga perioadă de timp menţionată, astfel încât preparatul să acţioneze. După cele 30 de minute, clătiţi părul şi scalpul cu un şampon cât mai puţin agresiv. Ideal ar fi să alegeţi un şampon pentru copii. Tratamentul are efect în hidratarea pielii capului, diminuând astfel posibilitatea de apariţie a mătreţii, dar ajută şi la regenerarea părului, împiedicând căderea acestuia.
La fel de bine puteţi recurge la un tratament naturist contra mătreţii recomandat de specialiştii citaţi de site-ul doctoracasa.ro, care foloseşte uleiul de ricin şi vitamina A. Puteţi achiziţiona aceste produse din orice farmacie sau magazin naturist. Amestecaţi cele două ingrediente în cantităţi egale. Tamponaţi apoi cu amestecul obţinut (nu frecaţi) pielea capului şi lăsaţi să acţioneze între zece minute şi o oră. Staţi cât puteţi de mult cu acest balsam, după care spălaţi-vă cu un şampon pentru copii. Rezultatele se văd după ce aţi încercat acest tratament cel puţin trei ori. Este un remediu nu foarte costisitor, recomandat pentru toate tipurile de piele.

Soluţii la îndemână

O clătire cu două linguri zeamă de lămâie puse în 1/2 l apă desprinde mătreaţa, la fel cum se întâmplă şi dacă aplicaţi un iaurt pe pielea capului şi lăsaţi să acţioneze o oră. După acest din urmă tratament spălaţi cu şampon.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU