21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSuperalimente pentru un abdomen perfect

Superalimente pentru un abdomen perfect

Drumul spre un abdomen plat şi atrăgător începe cu ceea ce mâncaţi. Vă propunem să încercaţi câteva superalimente care vă vor ajuta să vă conturaţi abdomenul şi să îl menţineţi în cea mai bună formă.

Avocado

Combate grăsimea. Dacă ar exista un Premiu Oscar pentru alimentele benefice pentru abdomen, grăsimea monosaturată din fructul de avocado l-ar face câştigător în fiecare an, la toate categoriile. Persoanele care ţin dietă şi consumă avocado scapă mai repede şi mai eficient de burtică decât cele care consumă un număr egal de calorii, dar cantităţi mai mici de grăsimi monosaturate.
Cum funcţionează? O cantitate mare de zahăr prezentă în sânge semnalează organismului să acumuleze grăsime în jurul taliei, însă grăsimile monosaturate din avocado împiedică zahărul să se strângă în cantităţi mari, prin urmare previne acumularea grăsimii. Având în vedere că o jumătate de avocado conţine 10 grame de grăsimi sănătoase, nu este de mirare notorietatea de care se bucură acest fruct printre persoanele preocupate de siluetă. Puteţi consuma avocado ca atare sau împreună cu sos guacamole pentru a vă asigura o gustare sănătoasă şi nutritivă.

Ceaiul verde

Revitalizează metabolismul. Orice persoană este „dotată“ de natură cu acele faimoase „cubuleţe“ de muşchi pe care cu toţii ni le dorim. Le puteţi scoate la iveală pe ale dumneavoastră făcând eforturi pentru a scăpa de grăsimea care le acoperă. Acest lucru se poate realiza prin stimularea metabolismului, iar ceaiul verde face minuni în această privinţă. Consumând zilnic trei ceşti de ceai verde vă puteţi stimula metabolismul, scăpând totodată de cel puţin 30 de calorii din aportul cotidian.
Cum funcţionează? Compusul numit ECGC existent în ceaiul verde ajută organismul să elimine grăsimea acumulată în exces. Potrivit nutriţioniştilor, într-un an puteţi scădea în greutate cu aproximativ două kilograme doar ca urmare a consumului de ceai verde.

Iaurtul

Ajută abdomenul să devină plat. După eforturi intense şi luni întregi de diete aţi ajuns în final la abdomenul pe care vi-l doriţi, însă chiar şi în acest moment este posibil ca balonarea să vă zădărnicească eforturile. Pentru a preveni acest lucru, cea mai bună metodă este să consumaţi iaurturi cu probiotice.
Cum funcţionează? O cană de iaurt consumată zilnic încurajează dezvoltarea bacteriilor „bune“ din intestin – cele care ajută la digestie şi care elimină alte bacterii care ar putea provoca balonarea. Prin urmare, vă recomandăm să treceţi pe lista de cumpărături şi iaurturile cu probiotice, pentru a începe procesul de conturare a abdomenului de vis.

Afinele

Conferă energie. După cum bine ştiţi, exerciţiile fizice de tip cardio sunt unul dintre ingredientele necesare pentru a avea un abdomen sculptat, iar antioxidanţii conţinuţi în afine vă ajută să vă menţineţi nivelurile de energie de care aveţi nevoie pentru a face faţă efortului fizic.
Cum funcţionează? Antioxidanţii ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin, prin urmare ajută muşchii să primească o cantitate mai mare de oxigen. În momentul în care muşchii primesc substanţele de care au nevoie, exerciţiile fizice vor fi efectuate cu mai multă uşurinţă şi veţi putea lucra la sală mai intens, mai mult şi mai des. Afinele şi murele se află pe primele locuri pe lista fructelor bogate în antioxidaţi – un motiv suficient de bun pentru a le încadra în alimentaţia dumneavoastră.

Laptele cu ciocolată

Consolidează muşchii. După o repriză de exerciţii fizice intense, ideal este să consumaţi un pahar de lapte cu ciocolată pentru a vă asigura, în timp, muşchi abdominali mai puternici. Un studiu efectuat la Colegiul American de Medicină Sportivă din Seattle a relevat faptul că, dintre sportivii care s-au oferit voluntari pentru experimente, aceia care au băut lapte cu ciocolată după antrenamente au raportat mai puţine probleme musculare decât cei care s-au hidratat doar cu apă sau băuturi energizante.
Cum funcţionează? Un pahar de lapte cu ciocolată combină în mod fericit carbohidraţii cu proteinele, pentru a ajuta la consolidarea muşchilor. Cea mai bună reţetă: dizolvaţi două linguriţe de cacao pudră într-un pahar cu lapte şi consumaţi acest cocteil după antrenament, pentru a vă asigura conturarea şi menţinerea unui abdomen plat, aşa cum vă doriţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII